Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Gülsün: “Başlattığımız ‘Sağlık Siperi’ projesi ile Kovid-19 salgınının ülkemizde yayılmasını engellemek için cansiperane bir şekilde çalışan sağlık çalışanlarımızı korumayı hedefliyoruz ” dedi.


Sağlık çalışanları “Sağlık Siperi” projesi ile korunacak


Salgının ülkemizde görülmesi ile artan koruyucu siper ihtiyacını karşılamak için “Sağlık Siperi” projesini başlattıklarını belirten Gülsün: “Sağlık çalışanlarımız gece gündüz demeden bizler için çalışırken kendileri de hastalık riski ile karşı karşıya kalıyor. Bu noktada siper, maske, eldiven, önlük gibi koruyucu sarf malzemelerine olan ihtiyaçta mevcut kapasitenin çok üstünde seyretmeye başladı. Derneğimiz kuruluşundan bu yana ülkemizin karşılaştığı her zorlukta olduğu gibi burada da toplum menfaati için bu projeyi geliştirmiştir. Proje kapsamında üretilen siperler ihtiyaca binaen sağlık çalışanlarımıza ulaştırılmak üzere ücretsiz olarak Sağlık Bakanlığımıza teslim edilecektir. Bu koruyucu ekipman sayesinde sağlık çalışanlarımızın enfeksiyon riski önemli ölçüde aşağı çekilmiş olacak” dedi.


Proje öncülerin kıymetli destekleri ile hayata geçti


Proje kapsamında üretim hızını arttırmak adına gerekli makine ve ekipman yatırımının gerçekleştirildiğini belirten Selçuk Gülsün: “Proje fikri ortaya çıktıktan sonra üyelerimizden Beno Plastik ve Özge Plastik’in özverili çalışmaları ile hızla üretim aşamasına gelindi. 1 haftadan daha kısa bir sürede tüm yatırım hayata geçirilerek üretime hazır hale gelindi. Sağlık çalışanlarımızın ihtiyaçlarını mümkün olan en kısa sürede karşılayabilmek adına 7/24 esasına göre planlanan üretim kapsamında iki ayrı tesiste üretilen siper parçalarının montajı tamamlanarak Sağlık Bakanlığı’na teslim ediliyor. PAGDER’in ilk etapta 1.000.000 sağlık çalışanına 1.000.000 sağlık siperi hedefiyle başlattığı projeye sektörden ve toplumdan da yoğun bir talep var. Önümüzdeki süreçte Sağlık Bakanlığımızın ihtiyaçları doğrultusunda üretim kapasitemizi arttırmak üzere çalışmalarımız devam ediyor” dedi.


İKMİB’den anlamlı destek


Gerek sivil toplum kuruluşlarının gerek özel sektörün projeye destek olmak için yoğun bir talebi olduğunu dile getiren Gülsün: “Projeyi başlatmamızla birlikte İKMİB-İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nden 100.000 sağlık siperi için destek geldi. Benzer şekilde plastik sektöründe faaliyet gösteren birçok firma bu zor dönemde elini taşın altına koyarak projemize desteğini açıkladı. Salgın bitene ve bu zor dönem atlatılana kadar destekçilerimizden aldığımız güçle sağlık çalışanlarımızın siper ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz” dedi.