Kaynak suyu ve doğal güzellikleriyle sıcak yaz günlerinde serinlemek isteyen yerli ve yabancı turistleri cezbeden Beyazsu mesire alanı Nusaybin’e 20, Midyat’a 30 kilometre mesafede bulunuyor.





Bölgenin önemli turizm merkezlerinden biri haline gelen Beyazsu mesire alanı devlet eliyle 11 milyon liralık bir bütçe ayrılarak sosyal tesis alanı kuruldu. Tesislerde ayrıca gelenlerin konaklama yapabilmeleri için 18 odalı ve 50 yatak kapasiteli bir de otel yapıldı.





Beyazsu mesire alanı




Tesisin müdürlüğünü yapan Simge Karamanlı, restorandan diğer hizmetlere kadar geniş yelpazede bir konaklama alanı oluşturduklarını belirterek Beyazsu’ya mimar getirmediklerini, hayal ettiklerini ve tasarladıklarını söyledi.





Tesis içerisinde çardakların yanı sıra farklı bir atmosfer oluşturduklarını ifade eden Karamanlı, “İlerleyen süreçte tesis içerisinde bungalov tarzı evler de inşa edeceğiz. Daha önce Beyazsu’ya gelen ziyaretçiler konaklamadan ayrılıyordu. Konaklama eksikliği vardı. Artık yurt içi veya yurt dışından gelen misafirler ‘Beyazsu’da bir iki gün konaklayalım’ diyecekler. Düğün, nişan ve doğum günlerini burada kutlayabilecekler” dedi.