Folkart Yapı ve Spor Kulüpleri Birliği Vakfı’nın (İZVAK) işbirliği altında “İzmir’in renkleri tek yürek” diyerek başlatılan sponsorluk destekleri kapsamında Süper Lig 2021-2022 sezonunda İzmir’i temsil edecek Göztepe ve Altay takımları ile 1. Lig takımlarından Menemenspor, 2. Lig’teki Bucaspor 1928, 3. Lig’teki Karşıyaka ve Bergama Belediyespor ile Bölgesel Amatör Lig’te yer alan İzmirspor’un formalarının göğüs bölümlerinde “FOLKART” yazacak. Söz konusu destek projesi 20 milyon lira civarında bir bütçeye sahip olacak.

“Bugüne kadar güzel İzmir’imiz için, kendi alanımızda çok beğenilen, öncü projeler ürettik. Ama bununla kesinlikle yetinmiyoruz. Biz, özel sektörün ve bizim konumumuzdaki şirketlerin, bulundukları şehre ve ülkeye fayda sağlayan kurumsal sosyal sorumluluk ve kurumsal hayırseverlik projeleri altına imza atmalarının; kültüre, sanata ve spora destek vermelerinin, çok değerli ve önemli olduğunu düşünüyoruz.

Güzel İzmir; tam 144 yıl önce; yani 1877 senesinde Türkiye’de ilk futbol karşılaşmasının yapıldığı şehir olma özelliği taşıyor. Bugün bu geçmiş tabloya yakışan, çok önemli bir projeye imza atıyoruz. Hem İzmir’de, hem de Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Yine İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı’nın (İZVAK) desteği ile şekillenen bu projemizde, İzmir’de faaliyet gösteren ve ikisi süper ligde bulunan 7 takıma birden, ‘forma ana sponsoru’ olmaktan büyük gurur duyuyoruz.

Göztepe, Altay, Menemenspor, Bucaspor 1928, Karşıyaka ve Bergama Belediyespor ve İzmirspor’umuzun futbol yolculuklarına katkı sağlama çabamız, bizi gururlandırıyor. Güzel İzmirlilerin, futboldaki dostluk, barış ve sevgi duyguları ile kucaklaşabilmek için; “İzmir’in Renkleri Tek Yürek” diyoruz. İşte bu nedenle çok mutluyuz. İzmir’e renk veren takımlarımızın değerini, gerçek gücünü vurgulayarak, yeni başarılara imza atmasını, futbola yeni bir soluk getirmesini temenni ediyoruz. Bu vesileyle tüm takımlarımıza, tüm taraftarlara, sporcularımıza ve yöneticilerimize ligde başarılar diliyorum.”

İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, İZVAK Başkanı Eli Erten, Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Menemenspor Başkanı Tahir Şahin, Bucaspor Yönetim Kurulu Üyesi Okan Bulut, Karşıyaka Başkanı Turgay Büyükkarcı, Bergama Belediyespor Başkanı Hasan Canoğlu, İzmirspor Başkanı Nedim Topaloğlu, Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ve çok sayıda davetli katıldı.