Evet doğru duydunuz çok meşhur ismini dilimizden düşürmediğimiz emlak ilan siteleri sahte ilan girenleri destekliyor...

Nasıl mı?

İstanbul'un en çok ilan girilen iki ilçesindeki rekabet bu bölgedeki emlakçıların çok olması ilan sitelerinin iştahını çoktan kabarttı ve bir çok sahte ilan giren emlakçıların ekmeğine yağ sürüyo. Özellikle Esenyurt ilçesindeki emlakçılar kendilerini emlakçı değilmiş gibi algı oluşturarak önce ''Grup şirketi'' gibi algı oluşturup vatandaşı kandırdı şimdi de şekilden şekile giren emlakçı diye nitelendirdiğimiz kişiler burada rolü ''yapı firması'' yani inşaatı kendi yapıyormuş gibi bir algı oluşturdu. Grup şirket, yapı firması şeklinde isimler ekleyerek masum insanları kandırdılar .



Gelelim ismini çok duyduğumuz sitelere en başta gelen sahibinden.com , Hurriyetemlak.com ,milliyetemlak.com,emlakjet.com, en sonunda bu sahte emlakçılara destek vermeye zingat.com emlak ilan siteside eklendi bu sitelerde Beylikdüzü diye girilen ucuz evlerin hepsi Esenyurt bölgesinde ve özellikle ''Beylikdüzü OSB'' ismi ile ilan giriyorlar yani osb nedir sorusuna ''Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi'' kısacası organize sanayi içinde hiçbir konut yok iken maalesef emlak ilan siteleri bu bölgede sahte ilan giren emlak şirketlerinin suç ortağı oluyorlar yani kısacası insanları Beylikdüzü ilanları gibi müşteriyi ofislerine çekene kadar bu yöntemi uyguluyorlar daha sonrası daha farklı senaryolar uygulanıyor .

Bir diğer bölge her iki ilçede Cumhuriyet mahallesi var bu iki ilçedeki fark Beylikdüzü Cumhuriyet mahallesi tamamı sitelerden oluşan ve kesinlikle ucuz ne kiralık nede satılık bulmak mümkün değil. Diğer taraftan Esenyurt Cumhuriyet Mahallesi e-5 yoluna cephesi dahi yok genlede bitişik nizam yapılan daha çok 1+1 ve 2+1 dairelerin bulunduğu çok uygun fiyat konut bulacağınız bölgedir.

Nedir bu senaryolar derseniz...

Güzel giyimli çekici bayanlar, takım elbiseli kravatlı gençler sizleri karşılıyor ve bir anda kendinizi özel hissettiren bir yere girmiş gibi sizi karşılıyorlar. Bir anda sanki kendinizi bankadaymış gibi algılıyorsunuz. Emlakçının finans servisi size ''kredinizi biz çıkartıyoruz'' cümlesi kurarak daire alacak olan müşteriye boş hikayeler okuyor, yazılı hiç bir taahhüt yok ama sözde ''kredinizi biz çıkartıyoruz'' diyorlar .

Nasıl Kredi çıkartıyorlar?

daha önce bankalarda çalışmış banka personeli işe alınarak mevzuat iyi biliniyor eski müdürlerini tanıdıkları için onlara farklı teklifler sunuluyor yani şube yetkisi kullandırıyorlar tabiki bunun karşılığını almadan olmuyor .

Bunların hepsini bir film senaryosuymuş gibi algılıyor olabilirsiniz ama GERÇEK.

Çözüm nedir?

Bölgede tanınmış, kalite ve güven çerçevesinde işlerini gerçekleştiren emlakçılara itibar edilmeli. Türkiye'nin en çok girilen ilan sitelerindeki her ilana ''güven'' duyulmamalı çünkü ilanı giren kişi bir bedel ödeyerek ilanını sisteme giriyor ve o ilan sitesi herhangi bir sorumluluk kabul etmiyor. Başınız yandığı takdirde ilanı veren ile muhattap oluyorsunuz, muhattabınız ilan sitesi olmuyor.

Sahte ilan nasıl anlaşılır?

Bölgeyi iyi bilen biri ve bölgenin konumu, değeri iyi araştırılmalı. Bölgeye ilan veren emlakçı iyi araştırılmalı. Emlak sektörünün Çiftlik Bank'larından uzak durulmalı. Emlakçının bölgedeki kimliği iyi araştırılmalı. İlanları sahte ve gerçek ayırt etmek bölge hakkında geniş bir bilgiye sahip olmaktan geçer. Aksi takdirde Emlak sektörünün çiftlik banklarında yem olmak hiç de zor değil. Siz siz olun bölgeyi iyi bilen, işinin ehli ve iyi bir PR sahibi ilan siteleri ve emlakçılar ile muhattap olun. Emlak sektöründe en önemli husus ''Güven'' ve ''insan kalitesi''dir.