Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın verdiği hutbenin ardından ilk cuma namazı kılındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve çok sayıda davetlinin ve vatandaşların katılımıyla Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde ilk namaz kılındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, namaz öncesinde Kur’an-ı Kerim okudu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de katılımıyla Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde ilk namaz kılındı.

Caminin ibadete yeniden açılması sonrasında, sabaha kadar açık kalacağı açıklandı.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’ndeki açılış programında, Ayasofya Meydanı’nı dolduran vatandaşlar tekbir getirdi. Daha sonra Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’ndeki hoparlörden sala verildi.

Ayasofya’nın minarelerinden 4 müezzin birlikte selâ okudu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cami içinde Kur’an-ı Kerim okudu. Erdoğan, Fatiha suresini ve Bakara suresinin ilk 6 ayetini okurken, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş program sonunda dua etti.

İlk namazı kılmak için Ayasofya Meydanı’nı dolduran vatandaşlar, dualara “amin” diyerek katılırken, Fatiha suresini okudu.

Duaların ardından Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin 4 minaresinden 4 müezzinle ezan okundu, cemaat 86 yıl sonra ibadete açılan camide kılınan ilk namazda secde etti.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde, 86 yıl sonra cuma namazını kılmak ve tarihi ana tanıklık etmek için çeşitli illerden İstanbul’a gelen çok sayıda vatandaş alanın dolması nedeniyle cuma namazını Yenikapı etkinlik alanında kıldı.