Yeşilçam'ın efsane ismi, Türk sinemasının Malkoçoğlu Cüneyt Arkın, Üsküdar Belediyesi tarafından Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşide sevenleriyle buluştu. Değerli sanatçı, yoğun ilgi gösteren hayranlarını sempatik tavırları ve esprileriyle gülmekten kırdı geçirdi.  

Yeşilçam sinemasının güçlüklerini de anlatan Arkın, “Benim kuşağım parayı ve şöhreti bilmedi. Öyle han, hamam, havuzlu evler, yalılar alacak kadar para kazanmadık. Karakter oyuncularının çoğu darülacezede, yaşlılar yurdunda öldü. Kimsesiz, Taksim’de, parklarda yattılar orada öldüler” dedi. Efsane oyuncu günümüz oyuncularından da en çok Kenan İmirzalıoğlu’nu beğendiğini söyledi.

 

Üsküdar Belediyesi Yeşilçam’ın efsane isimlerini Üsküdarlılarla buluşturmaya devam ediyor. Üsküdar belediyesinin düzenlediği ‘Pelin Çift ile Yeşilçam Söyleşileri' programının dördüncü konuğu Türk sinemasının en önemli oyuncularından Cüneyt Arkın oldu. Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in de yer aldığı programa 7'den 70'e tüm Cüneyt Arkın hayranları katıldı.

 

“Benim kuşağım parayı ve şöhreti bilmedi”

Çok sayıda hayranına Yeşilçam anılarını anlatan Cüneyt Arkın, geçmişte oyuncuların zor şartlarda çalıştığını büyük paralar kazanamadığını söyledi:

“Benim kuşağım parayı ve şöhreti bilmedi arkadaşlar. Hüseyin Peyda’yı, Erol Taş’ı hatta Eşref Kolçak’ı ve Fikret Hakan’ı öyle han, hamam, havuzlu evler, yalılar alacak kadar para kazanmadık. Ama ben buna hiçbir zaman yanmam. Ben asıl karakter oyunculara yanarım. Onların çoğu darülacezede, yaşlılar yurdunda öldü. Kimsesiz, Taksim’de, parklarda yattılar orada öldüler. Karakter oyuncular olmadan Türkiye’de Türk filmi çekilmezdi” dedi.

 

“Keşke daha az film çekseydim”

Film setlerinde gece gündüz çalıştığını söyleyen Cüneyt Arkın, “Cumartesi, Pazar dahil çalışıyorum bir film bitiyor diğeri başlıyor. Bir kavga sahnesi vardı. Ara verdik kapıya çıktım. O kadar güzel bir yel esti yüzümü okşadı. Bir de koku geldi baktım salata kokuyor. Adam orada oturmuş salata soyarak satıyor. Bahar gelmiş benim haberim yok. Keşke daha az çekseydim de dörtnala koşsaydım. Özgürlüklere, baharlara, çiçeklere" şeklinde konuştu.

Gençlere uyuşturucu nasihatı

Konuşması sırasında zaman zaman salonu esprileriyle kahkahaya boğan Yeşilçam’ın efsane ismi Cüneyt Arkın gençlere nasihat vermeyi de unutmadı.

“Gençleri, bir arkadaşınız size bir sigara ikram ediyor, önünüz bir bardak içki koyuyor ve diyorsa ki iç bir kereden bir şey olmaz. O sizin arkadaşınız değil düşmanınızdır. Çünkü alkol, uyuşturucu bağımlılarına sorduğun zaman 10 tanesinin 9 tanesi beni arkadaş alıştırdı diyor. Bir kere filan yok ağzını değdirdiğin zaman seni bırakmıyor.”

 

Ünlü sanatçı Cüneyt Arkın söyleşide; Mehmetçiğin çok değerli olduğunu onlardan yaşça çok büyük olmasına rağmen vatan için canını ortaya o koyan o değerli elleri öpmek istediğini söyledi.

Türkmen: “Cüneyt Arkın’ı gönülden tebrik ediyorum”

Geceye ev sahipliği yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Cüneyt Bey’i takip etmek, onunla bir akşam beraber olmak, bir sohbetinin bir röportajını dinlemek için vakit ayırdınız. Tarihimizi bilen gençler diyor. İşte sizin bu anlayışınız bu konuda ki hassasiyetinizi gösteriyor. Ben sizleri canı gönülden tebrik ediyor ve alkışlıyorum sevgili gençler. Cüneyt Arkın’a da bu güzel ülkemize, gençliğimize, tarihimize, geleneklerimize yapmış olduğu bu hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Üsküdar’ımızda güzel bir akşam oldu. Vakit ayırdı, zaman ayırdı. Kendilerine uzun ve sağlıklı ömürler diliyoruz” dedi.

 

Gece sonrası Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Cüneyt Arkın’a teşekkür ederek hediye takdim etti.