GKL Eski Başkanı Neşecan Çekici, görev yaptığı son iki yılda gerçekleştirilen çalışmaları değerlendirdi. Kuruluşundan bu yana GKL Platformu’nda görev aldığını ifade eden Çekici, öncelikle Platforma bugüne kadar emek veren tüm üyelere ve kurumlara teşekkür etti. GKL’nin çalışmalarına öncelikle sorun ve ihtiyaçların tespiti ile başladığını ve çalışmalarına bu sağlam temeller üzerinden yön verdiğini ifade eden Çekici, “GKL iki yılda biri ödüllü iki araştırma ile Türkiye’de gayrimenkul sektöründe çalışan kadınların profilini çıkarırken, kariyer gelişimleri, beklentileri ile engel ve motivasyon faktörlerini ortaya koydu. Ayrıca, sektör çalışanı kadınların ekonomik ve sosyolojik açıdan tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiden nasıl etkilendiğini belirledi. ‘Maskülen Sektörde Kadın Olmak" araştırmamız Türkiye Araştırmacılar Derneği tarafından düzenlenen Baykuş Ödülleri’nde, ‘Eşitlikçi Baykuş’ kategorisinde Altın Ödüle de layık görülerek bizi gururlandırdı. ‘Covid-19 Döneminin Etkisi Araştırma Raporu’muz ise sektöre dair tespitleri ile bu döneme gelecekte de ışık tutacak önemli bir misyon üstlendi.“ dedi.

“GKL, gayrimenkul sektöründeki kadınlarımızın gücüne güç katmaya devam edecek“

GKL’nin basın ve sektörle buluştuğu etkinliklerinin pandemi sonrasında sosyal medya üzerinden devam ettirildiğini belirten Çekici, Mentor-Menti buluşmalarımız, GKL sohbetlerimiz, eğitimlerimiz, Danışma Kurulumuz ve aylık toplantılarımız gibi diğer buluşmalarımızı karantina tedbirleri ve toplum sağlığını korumak adına dijital ortama taşıdıklarını ifade etti. Pandeminin iş yapış şekillerini dönüştürürken, sektördeki kadınların önüne yeni bir engel olarak çıktığına dikkat çeken Çekici, “Önümüzdeki dönemde de sektör çalışanı kadınlarımızın donanımlarını arttırarak gayrimenkul sektöründe daha üst kademelerde görev almaları ve söz sahibi olmaları için çalışmaya devam edeceğiz. Danışma Kurulumuz ve üyelerimiz adına yeni başkanımız Didem Hiçyorulmazlar’a başarılar diliyorum. Hep birlikte gayrimenkul sektöründeki kadınlarımızın gücüne güç katmaya devam etmek için çalışmaya devam edeceğiz“ dedi.

GKL Platformu’nun kuruluşundan bu yana İcra ve Danışma Kurulu Üyesi olan GKL Eski Başkanı Neşecan Çekici, Epos Gayrimenkul Danışmanlık ve Değerleme A.Ş’ nin kurucusu ve yönetici ortağıdır. Halen GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Çekici, ULI Türkiye İcra Kurulu üyesidir. Ayrıca, üyesi olduğu Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) bünyesinde Türkiye’de kadın girişimciliğini geliştirmek, ekonomik ve sosyal yaşamda kadının konumunu güçlendirmek amacıyla düzenlenen eğitimlerde görev almaktadır.

GKL’nin yeni başkanı Didem Hiçyorulmazlar oldu

GKL Danışma ve İcra Kurulu üyesi olan ve bir yıldır Eğitim Proje Grubu Başkanlığı görevini yürüten GKL Platformu’nun yeni Başkanı Didem Hiçyorulmazlar, 2017 yılından bu yana AKİŞ GYO A.Ş.‘de üst yönetimde Satış ve Pazarlama Direktörü olarak görev yapmaktadır. Ekibiyle birlikte Türkiye’de ilk defa bir gayrimenkul firması tarafından, toplumu bilinçlendirmek ve gelişimine katkıda bulunmak amacı ile hayata geçirilen “Yaşam Akademisi” ile pek çok farklı konuda yüzlerce seminer ve söyleşiler düzenleyerek 5 yılda yaklaşık 40 bin kişiye erişilmesine katkı sağlamıştır. Sorumluluğunda olan alışveriş merkezlerinde gerçekleşen projelerle de toplumsal gelişime katkı sağlayarak toplam 193 ödül almıştır. ICSC (International Council of Shopping Centers) ve ULI (Urban Land Institute) üyesi olan Hiçyorulmazlar, 2020 Şubat ayında Data Expert ve Fortune Dergisinin hazırladığı “Türkiye’nin En Etkin 50 CMO ‘su” listesinde yer almıştır.

Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu Hakkında

Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu; Urban Land Institute (ULI) “Women’s Leadership Initiative (WLI)” Türkiye kolu olarak 2016 yılında faaliyetlerine başladı ve gayrimenkul sektörünün önde gelen sivil toplum kuruluşlarını “kadın” başlığı altında bir araya getirerek kuruldu. Platformun misyonu, gayrimenkul sektöründe kadın istihdamını ve kadın yönetici sayısını; sektördeki kadınların varlığını ve etkinliğini artırmaktır. Gayrimenkulde kadın liderliği ile kadının kendine, iş hayatına, iş arkadaşlarına ve çalışmakta olduğu şirketine liderlik etmesi ve iş/yaşam dengesini sağlaması ifade edilmektedir.