Evde, ofiste veya mobil internetin olduğu herhangi bir noktada eksiksiz çalışabilme kabiliyeti, yenidünya düzeni için çok önemli bir hale geldi. İnşaat sektöründe, yavaşlayan satışları tekrardan hızlandırmak için alternatif çözümler üretmeye devam eden Kripton BT; Konutmatik’in ardından Dijital Satış Ofisi ile sektörü canlandırmayı hedefliyor.

Son teknolojinin kullanıldığı mobil platformlar üzerine inşa edilen ve tamamı Türk yazılım mühendis ve tasarımcıların elinden çıkan Dijital Satış Ofisi, projelerin ihtiyaç duyduğu satış enerjisini sağlamanın yanı sıra geniş çapta satış ve pazarlama ağının oluşturulmasına imkân sağlıyor.

Kripton BT Kurucusu Tunç Avcı, dünyanın değiştiğini ve bu değişime 4 yıl önce hazırlandıklarını, Konutmatik olarak başlayıp dünyaya açılınca ikinci markaları olan Dijital Satış Ofisi’ni kurduklarını belirterek; “Disao Dijital Satış Ofisi ve Konutmatik adında iki markamız var ikisi de Türkiye de patentli.

Konutmatik Pro ve Disao adında iki uygulamamız Android ve IOS App Store’dan indirilip kullanılıyor. Uygulamaların en önemli özelliklerinden biri live-stream ekran paylaşımı ile uzaktaki gayrimenkul alıcılarına başka hiçbir program yükletmeden sistem içerisinden canlı sunum yapmaya imkân verebilmesi. 

Bu özellik hem yurt içi hem de yurtdışı satışlarında hayat kurtaran özelliklerden biri. İkinci özellik ise müşterilere özel mikro web sitesi şeklinde teklif oluşturup farklı dillerde paylaşmayı sağlaması. WhatsApp veya WeChat gibi iletişim yazılımları ile Dijital Satış Ofisi arasında bir çatı kurarak işlere kat kat hız kazandırdık. Artık konut satışlarının da birçoğu bu tür iletişim araçlarında ilerleyen diyaloglarla sonuçlanıyor.” şeklinde görüşlerini belirtti.

Şimdiden yaklaşık 20 ülkede yüzü aşkın gayrimenkul danışmanı Disao dijital satış ofisi sistemi üzerinden Türkiye’de yer alan markalı projeler için yatırım oluşturuyor. Yani yabancıya satış yapan ekipler Disao Dijital Satış Ofisi, yerliye satış yapan ekipler Konutmatik Pro kullanıyor.

Dünyanın en cazip bölgelerinden birinde yer alan ülkemizde yerli ve yabancı yatırımcıların gayrimenkul satın almasının önünde bir engel olmadığını belirten Tunç Avcı; “İnşaat proje pazarlama sistemindeki eksikler yerli projelerin yabancı yatırımcılara ulaşabilmesine engel teşkil ediyor. Konutmatik ve Dijital Satış Ofisi sistemi bu noktada gelişen teknolojiyi kullanarak yatırımcılara ister aracılar vasıtasıyla ister direkt ulaşabilme fırsatı veriyor” dedi.

Konutmatik ve Disao Dijital Satış Ofisi Nasıl Çalışıyor?

Her inşaat projesi için ayrı ve özel olarak hazırlanan Konutmatik’ler ve Disao Dijital Satış Ofisi, IOS ve Android tabanlı tabletler, mobil telefonlar, bilgisayarlar ve dokunmatik Kiosk cihazlar üzerinde çalışıyor. Projenin tüm tanıtım materyallerini, daire manzaralarını, görsellerini, videolarını, daire içerisinde 3 boyutlu gezi özelliklerini tek tıkla sunma imkânı yaratıyor. Saniyelik stok kontrolleri ve mobil bildirimler sayesinde aynı anda internetin olduğu her yerde onlarca personelin üst düzey sunumlar yaparak talep toplayabilmesine olanak sağlıyor.