Tüm yaşam alanları için sistematik yaklaşım ve yenilikçi çözümler sunan Häfele, “Geleceği düşünüyoruz” temalı ürün ve konseptleriyle Yapı Fuarı’nda. Häfele, konsept aşamasından mekânsal organizasyonlara kadar sunduğu bütünsel çözümlerinin yanı sıra mobilya, aydınlatma ve ses sistemlerini akıllı cihazlarla yöneten yeni ürünü Häfele Connect’i TÜYAP’ta gerçekleşen Yapı Fuarı’nda görücüye çıkardı.


Dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, yapı sektörü profesyonellerini bir araya getirdi. 08 - 12 Mayıs 2018 tarihleri arasında TÜYAP’ta gerçekleşecek fuar her yıl olduğu gibi bu yıl da ilk günden ulusal ve uluslararası ziyaretçilerini ağırladı. Fuarda, en dikkat çekici stantlardan birinin sahibi ise “Geleceği düşünüyoruz” temasıyla geleceğe ilham veren konseptlerini sergileyen Häfele oldu. Marka en yenilikçi çözümlerini birleştirdiği mobilya, aydınlatma ve ses sistemlerini akıllı cihazlarla yöneten Häfele Connect’in lansmanını ziyaretçilerle gerçekleştirdi.

Häfele Connect’in çözümleriyle birlikte, mekanları çok amaçlı kullanılabilen yaşam alanlarına dönüştüren donanımlar, hayata sürpriz ve konfor katan çözümler ve daha fazlası 5 gün boyunca 8. Hall H301 nolu Häfele standında yer alacak.

“Konuttan beklenen her şeyi sağlıyoruz”

Yapı sektörünün çok hızlı devinim içerisinde olan bir sektör olduğuna dikkat çeken Häfele Türkiye ve Bölgesi İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun, bu yapılanmada Türkiye’de bütün yolların kesiştiği bir yerde durduklarını söyleyerek, “Bir tarafta mobilya, kapı ve mutfak üreticileri; bir tarafta yatırımcılar, müteahhitler, diğer tarafta ise otel yatırımları, konut ve hastane yatırımları… Bunların hepsinin arkasındaki donanımları ve aksesuarları biz ürettiğimiz için piyasanın nabzını tutuyoruz” dedi.

Uytun, şöyle devam etti: “Her yıl çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan fuar önemli bir potansiyele sahip. Biz de Häfele olarak bu fuara çok özel çalıştık. Häfele’nin bugün 95 yıllık tecrübe ve biriktirdiği uzmanlıklarla geliştirdiği Häfele Concept Project’te kullandığımız uzmanlıklar çok çeşitli. Burada konutun içindeki tüm yaşam alanlarını belirleyip, mutfakta ayrı, banyoda ayrı, vestiyerde ayrı çözümler geliştiriyoruz. Bu iş derin bir uzmanlık alanı gerektiriyor. Tüm bu ihtiyaçları karşılayacak şeyleri fiziki sınırlar içerisinde renk ve stil uyumuna dikkat ederek yapıyoruz. Kısacası bir kadının konuttan beklediği her şeyi aynı anda sağlıyoruz. Konutun her yerinde olduğumuz ve yaşama dokunup yaşamı kolaylaştırdığımız için de çok rağbet görüyoruz. Bu fuarda da birçok yeni ürünü bir araya getirdik. Özellikle de yeni çözümlerle çok ilgi göreceğimize inanıyoruz.”

Geleceği Düşünüyor

Fuarda “Geleceği düşünüyoruz” konseptiyle yer aldıklarına dikkat çeken Uytun,

“Yenilikle teknolojiyi buluşturduğumuz bir yer bu fuar alanı. Bu sene Häfele Connect adında bir ürünün lansmanını yapıyoruz. Häfele Connect, daha önce sergilediğimiz mobil aydınlatma sistemlerini, elektrikli kayar kapak sistemlerini ve TV lift gibi teknolojiyi birleştiren ürünleri bir akıllı mobil cihazlar aracılığıyla kumanda edebileceğiniz bir sistem. Bu sistem ile artık kontrol mekanizması tamamen sizde oluyor” diye konuştu.

Mobilyaları yöneten sistem: Häfele Connect

Akıllı mobilyalar artık geleceğe dair bir hayal olmaktan çıkıyor; Häfele Connect BLE kutusu ve uygulaması sayesinde artık hayatımıza giriyor. Häfele Türkiye’nin uygulamaya geçirmeye hazırladığı Häfele Connect, bugün için akıllı mobilyaları kontrol eden, ileride ise evleri de akıllı mekanlar haline getirecek bütünleşik bir sistem içeriyor.

Mimari çözümler de sergileniyor

Häfele, mekan konseptlerinin yanı sıra mimari projelere özel yenilikçi çözümler, renk ve stil sistematiği içinde sunulan özel tasarım kapı kolları ve kulplar ile özel kapı çözümleri gibi birçok yeni ürün ve çözümüyle de dikkat çekti.