Avcıoğlu, “MIPIM, sınırların ötesini gördüğümüz, başka ülkelerde ne gibi gelişmeler yaşanıyor şahit olduğumuz ve tahlil edebildiğimiz bir platform” dedi

Dünyanın önde gelen şehirlerinin yöneticileri, STK’lar, müteahhitler, mimarlar ve gayrimenkul sektörünün tüm oyuncuları, tam 29 yıldır dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM’de bir araya geliyor.

Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen Gayrimenkul Profesyonelleri Fuarı MIPIM, GAD Mimarlık’ın da uzun süredir takip ettiği bir organizasyon.



“Bir saniyesini boş geçiren çok şey kaybeder”

İlk başlarda ziyaretçi olarak yer aldıkları MIPIM’den çok önemli kazanımlar elde ettiklerini belirten GAD kurucusu Gökhan Avcıoğlu, son 5 yıldır katılımcı olarak MIPIM’de bulunduklarını dile getirdi. New York, London, Dubai, Moskova, İstanbul ve Bodrum olmak üzere dünyanın 5 ülkesinde GAD’ın bulunduğunu belirten Avcıoğlu, MIPIM’i değerlendirirken şöyle konuştu:

“MIPIM, biz dahil herkesin ileri kalesi. Sınırların ötesini gördüğümüz, başka ülkelerde ne gibi gelişmeler yaşanıyor şahit olduğumuz ve tahlil edebildiğimiz bir platform. MIPIM’e katılmazsak, hep bir yanımız eksik kalır diye düşünüyoruz. Ayrıca, burası diğer ülkelerde faaliyet gösteren dostlarımızla buluşma noktamız. Hatta kendi ülkemizde bile buluşamadığımız arkadaşlarımızla MIPIM’de görüşmek çok daha büyük bir olasılık. Bu, sadece bizim için değil, herkes için böyle. Bu buluşmalar yeni iş bağlantılarının yapılmasına da vesile oluyor. MIPIM’de hiç boş durmuyoruz. Sürekli iş bağlantıları için görüşmeler yapıyoruz. Kimse boş durmuyor. Zaten bir saniyesini bile boş geçiren varsa çok şey kaybetmiş demektir.”

 

‘MIPIM Türkiye’ye destek

Avcıoğlu, tüm bunlardan dolayı MIPIM’in sadece fuar alanı ile sınırlı bir organizasyon olmadığını söyledi. Bu organizasyonun Cannes’a da çok şeyler kattığını belirten Avcıoğlu, “Bu organizasyon sürecinde Cannes’ın esnafından, otelcisine, yöneticisinden, belediye görevlilerine kadar herkes kazanıyor. Cannes gibi bir şehri farklı bir mevsimde bu telaşta görüyor olmak da hayli ilginç” dedi. Avcıoğlu, “Bu organizasyonu Türkiye’nin Ege ve Akdeniz bölgelerinde de görmek isteriz” diyerek MIPIM’in Türkiye’ye gelmesi fikrine destek verdiğini açıkladı.

MIPIM’in bu yıl “Dünyanın Şehircilik Haritası Değişiyor” ana teması ile kapılarını açacağını belirten Avcıoğlu, “Biz de ileride şehirlerin eskiden olduğu gibi şehir devletler haline geleceğini düşünmekteyiz. MIPIM genel itibariyle aslında bunu başlatan; şehirlerin, ülke ekonomilerindeki önemini daha iyi gördüğümüz bir organizasyon. Mesela tüm Türkiye’nin yükünü neden İstanbul’un çektiğini daha iyi anladığımız, kritik edebildiğimiz bir yer MIPIM. Bu yükü diğer şehirlerimiz de üstlenmeli ve paylaşmalı diye düşünüyoruz. Daha kontrollü ve 21’inciyüzyıla yakışan yeni global şehirler kurmalıyız” dedi.

 

“Hydepark Library” kütüphane projesi ile yarışacak

Öte yandan GAD Mimarlık Ofisi, geçen yıl 20 metrekarelik bir alanda katıldığı MIPIM fuarındaki standını tam 40 metrekareye yükseltti. Geçen yıl tek cephesi varken, bu yıl 3 cephesi birden açık.

GAD, bu yılki konseptini ise tamamen B2B’ye ayırdı. Bu amaçla standını herkesin serbestçe bir araya gelebileceği bir meeting point/ buluşma noktası olarak dizayn etti. Avcıoğlu ayrıca bu sene, organizasyonun ilk gününde Moscow City Stand’ında bir konuşma yapacak. Konuşma, GAD Mimarlık’ın senelerdir yakından takip ettiği ve parçası olduğu, kentsel çevrede geleceğin trendleri, Rusya kapitallerindeki yatırım fırsatları ve kamusal alan projeleri üzerine olacak.

Gökhan Avcıoğlu tarafından kurulan GAD Vakfı (GADEV), bu yıl da “Hydepark Library” kütüphane projesi ile MIPIM’de AR Future Projects Awards ödülünü aldı. GADEV’in geçen yıl İstanbul Ticaret Odası için tasarladığı Kitapkent projesi ise MIPIM’de Jüri Özel Ödülü’ne layık görülmüştü.