Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, bu yıl 18-22 Haziran tarihlerinde 42.’si gerçekleşen Uluslararası Yapı Fuarı İstanbul’a katılarak, özel ürünleri ve projelerini sektör profesyonellerine tanıttı. Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, yapı sektörünün temsilcilerini bir araya getiren 42. Yapı Fuarı’nda ziyaretçilerine ürünlerini tanıttı.





Tamamlandığında ‘Dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü’ unvanını taşıyacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nün hazır beton tedarikçisi olan Akçansa, bu yılki standında Çanakkale Köprüsü’ne yer verdi. 





Akçansa’nın, Betonsa markasıyla, uzun soluklu Ar-Ge çalışmaları sonunda, proje için özel olarak geliştirilen ‘1803 Çimento’ ürününün kullanıldığı özel ürün, minimum 100 yıl servis ömrüne sahip olacak şekilde geliştirildi. Proje kapsamında iki yakada toplam 6 adet üretim santrali, betonun her türlü iklim şartlarında stabil üretilebilmesi için sıcak su, soğuk su, buz hazırlama ve depolama üniteleriyle hizmet veriyor. Özel beton tasarımından kaynaklı mikrosilika hazırlama ve karıştırma ünitelerine sahip olan tesisler projeye 7/24 beton tedarik ediyor.





Standart betondan farklı olarak ‘1803 Beton’ açık deniz dökümleri için 6 saat gibi rekor sürelerde işlenebilirlik sağlayan, çevresel etkilere karşı dayanıklı, geçirimsiz, ısı gelişimi kontrol edilebilen, yüksek performansa sahip.





Akçansa’nın önemli gündem maddelerinden birinin 1915 Çanakkale Köprüsü olduğunu belirten Akçansa Genel Müdürü Umut Zenar, “Ülkemizin gururu olacak proje için özel olarak ‘1803 Çimento’ adlı ürünümüzü Çanakkale fabrikamızda geliştirdik. Bu projede çözüm ortağı olarak yer almaktan gurur duyuyoruz. İstanbul’daki Yavuz Selim Sultan Köprüsü’nün ardından yine dünya literatürüne geçecek bir proje olacağına inanıyoruz” dedi. 





Bu yıl Ambarlı’dan ihracata başladıklarının da altını çizen Zenar; “Yenilikçi ürünlerimizle yurt dışı pazarlarımızın sayısını artırmak için limancılık alanında yatırımlar yaptık. Limanlarımızda, uluslararası standartlarda ‘butik hizmet’ anlayışına sahibiz ve üçüncü şahıslar için de hizmet veriyoruz. 2019 yılında ihracatımızı ikiye katlamayı hedeflerken, ekonomimizdeki cari açığın kapanmasına anlamlı bir katkı sunmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.





Akçansa’dan sektördeki ilk sanal gerçeklik turu 





Akçansa’nın iş sağlığı ve güvenliği kurallarını aktarmak için hayata geçirdiği sanal gerçeklik deneyimi de Yapı Fuarı katılımcıları tarafından büyük ilgi gördü. Sektörde ilk olma özelliği taşıyan ve dünyada en çok tercih edilen, en gelişmiş sanal gözlük sisteminin kullanıldığı uygulama ile ziyaretçiler Akçansa Çanakkale Fabrikası’nı gezdi.





Akçansa Hakkında 





Temelleri 1967 ve 1974 yıllarında Akçimento ve Çanakkale Çimento ile atılan ve 1996 yılında bu iki şirketin birleşmesi sonucunda Türkiye’nin en büyük çimento üreticisi konumuna gelen Akçansa, bir Sabancı Holding ve HeidelbergCement ortak kuruluşudur. 





Çimento ve hazırbeton üretiminde Marmara, Ege ve Karadeniz bölgelerinde faaliyet gösteren Akçansa, iştiraki olan Betonsa şirketi ile 1998 yılında birleşmesi sonucunda, Marmara ve Ege bölgelerine yayılmış 40’a yakın hazırbeton tesisinde ‘Betonsa’markasıyla hizmet vermektedir. Akçansa, dünya kalite standartlarına uygun ürünleri, kimliği, üstün hizmet anlayışı ve yüksek teknoloji donanımlı tesisleriyle, ülkemizin çimento ihtiyacının yüzde 10’unu, toplam çimento ve klinker ihracatının ise yüzde 12,5’ini karşılamaktadır. Modern limancılık anlayışıyla hareket eden Akçansa Port markası ile genel kargo, dökme yük, proje yükü, uluslararası ve dahili Ro-Ro, depolama, ardiye, konteyner operasyonları, CFS, dökme sıvı yük hizmetlerinin yanı sıra ‘butik hizmet’ anlayışına sahip limanlarından üçüncü şahıslar da hizmet alabiliyor.





Akçansa’nın vizyonu, tüm paydaşları tarafından güvenilen ve en çok tercih edilen iş modeline sahip şirket olarak, yapı malzemeleri sektöründe tüm sınırların ötesinde sürdürülebilir büyümektir. 





Akçansa’nın misyonu, toplumsal, çevresel, yasal ve etik değerlere bağlı kültürü ile tüm sosyal paydaşları için değer yaratarak, toplumun yaşam kalitesini yükselten lider yapı malzemeleri şirketi olmaktır