Tekstil kimyasallarının yanı sıra Masterbatch ürünleriyle de öne çıkan Sözal Kimya, Özbekistan’da düzenlenen Plastex Uzbekistan Fuarı’na ilk kez katıldı. Plastik ve kauçuk alanında son yeniliklerin paylaşıldığı fuarda, Sözal Kimya tek Türk firması olarak yeni nesil  Masterbatch ürünlerini ziyaretçilere tanıttı.

Özbekistan’da gerçekleştirilen Plastex Uzbekistan Fuarı, plastik ve kauçuk alanındaki sektör oyuncularını bir araya getirdi. Kimya sektöründe inovatif üretim anlayışıyla farklılaşan Sözal Kimya, yeni nesil  Masterbatch ürünleriyle fuarda ilk kez yerini aldı. Dünyanın dört bir yanından sektör temsilcilerinin katıldığı fuarda, işleme ve son işleme makineleri, bitirme, dekorasyon, baskı ve işaretleme için makine ve tesis, kaynak makineleri, ölçme, kontrol ve test ekipmanları, parça ve bileşenler, plastik ve kauçuk ürünler, yardımcı ekipman, lojistik - plastik ve kauçuk endüstrisi için depolama sistemleri, makine enjeksiyon, hizmetler gibi içerikler öne çıktı. Sektördeki son yenilikler ziyaretçilerle buluşturuldu. 

Özbekistan’da etkinliğimizi arttıracağız.

Sözal Kimya’nın inovatif ürünleriyle global fuarlarda ülkemizi temsil ettiğini belirten Sözal Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Eren Sözal şunları söyledi:Plastex Uzbekistan Fuarı, sektör temsilcilerimiz için yeni teknolojilerin ve üretim modellerinin yerinde görülerek, verimliliklerine ve üretim maliyetlerine olumlu katkı sağlamasına öncülük ediyor. Özbekistan iş yapma kolaylığı açısından diğer Türki cumhuriyetlere göre daha iyi bir konumda ve bu pazar hedef pazarlarımız arasında yer alıyor. 2023 yılı itibariyle etkinliğimizi burada daha da artırmak istiyoruz.”dedi. 

Plastex Uzbekistan Fuarı yeni plastik üretim teknolojilerine ev sahipliği yapıyor.

Dünyanın her yerinden  endüstri uzmanlarını bir araya getiren fuar, Özbek Hükümeti tarafından destekleniyor. Katılımcılara Özbekistan, Rusya ve Orta Asya'dan gelen sektör profesyonelleriyle alıcılarla doğrudan tanışmak için bir platform sunuyor. Plastik pazarı için büyük potansiyeli bulunan Özbekistan, etkinlikle yeni plastik üretim teknolojilerine ev sahipliği yapıyor.  

Sözal Kimya Hakkında

2007 yılında Bursa’da kurulan Sözal Kimya, faaliyetlerine tekstil yardımcı kimyasalları ve boyar maddeleri ile başlamıştır. 2016 yılında plastik sektörüne de giriş yaparak çalışma alanını genişleten Sözal Kimya;  Masterbatch üretimi ile plastik sektöründeki tüm üreticiler için boyar madde üretimine başlamıştır. 2020 yılı itibarıyla faaliyet alanlarına su kimyasalları ve hijyen grubunu da dâhil ederek ana ürün segmentini oluşturan şirket, yıllık 72 bin ton kimya ve 12 bin 500 ton plastik üretimine imza atmaktadır. Tekstil alanında 8 bin 111 m2,  plastik bölümünde ise 11 bin m2‘lik alanda üretim faaliyetlerini gerçekleştiren Sözal Kimya, yüzlerce ürün çeşidi ile 12 ülkede faaliyet göstermektedir.