Evinizi satmayı mı planlıyorsunuz? Konut satışının başarısız olmasının birçok nedeni vardır. Dikkate almanız gereken önemli bir faktör, mülkünüzü pazarlama şeklinizdir. Sadece bir satışı işareti koymak ve potansiyel bir alıcının anında almasını beklemek değildir.

İyi bir pazarlama stratejisine ihtiyacınız var, özellikle de hemen satılmasını istediğinizde. Başarılı bir satış sadece mülkünüzün arzu edilmesine bağlı değildir.  Mükemmel bir pazarlama planı oluşturduğunuzda, tadilat yapmadan bile satabilirsiniz.  Pazarlama tarzınız, eviniz için hızlı ve en iyi teklifi almak için iddialı ancak dikkatli olmalıdır. Bunu satmak ya da satmak istemezsiniz.  İşte evinizi hızlı bir şekilde pazarlamak istediğinizde bilmeniz gereken bazı şeyler ve yapmanız gerekenler. Böyle sınırlı bir zaman dilimi ile mülkünüzün doğru bir şekilde pazarlandığından emin olmalısınız.

Neden Satıyorsunuz?

Devam etmeden ve pazarlama konusunda bunalmadan önce, satış nedenlerinizi belirlemek önemlidir. Neden mülkü satıyorsunuz?  Neden hemen satılmasını istiyorsun? Bunlar, potansiyel alıcılarınızın zihinlerinde geçebilecek bazı sorulardır. Bu nedenle, buna hazırlanmanız gerekir.  Evi satma nedenleriniz de sizi doğru pazarlama yaklaşımına yönlendirecektir. Doğru insanları nasıl çekeceğiniz konusunda belkemiğiniz olabilir.  Mülkünüzü pazarlarken iyi bir izlenim bırakmanız gerektiğini unutmayın. Evi satmak için nedenleriniz potansiyel alıcılar için çok önemlidir.

Ne yapmalısın?

Pazarlama kolay bir iş değildir. Etkili bir şekilde çalışması için kasıtlı bir plana ihtiyacınız vardır. Aksi takdirde, sadece mülkü iyi satma şansınızı azaltacaktır. Evinizi hızlı bir şekilde pazarlarken yapmanız gerekenler nelerdir?

Doğru Fiyatı Ayarlayın

Mülkünüz için uygun fiyatı belirleyin, yani onu satmaz veya satmazsınız. Çoğu potansiyel alıcının, diğer ayrıntılara geçmeden önce fiyatlandırmaya baktığını unutmayın.  Aşırı satış bazı potansiyel alıcıları, özellikle de bütçeleri sıkı olanları bunaltabilir. Bununla birlikte, bunun anlaşılması, evin cazibesini de sorgulayabilir. Bu nedenle, en iyi pazarlama şekli uygun bir fiyattır.

Sanal Araç Sağlayın

Tabii ki, fiyat anlaşmayı otomatik olarak kapatmaz. Alıcılar evin durumunu görmek isterler. Bunu yapmanın bir yolu, mülkünüz için sanal bir tur yapmaktır. Günümüzde teknoloji, bir şey satın almak istedikleri zaman tüketicilerin en çok kullanılan referansıdır. Sanal turlar pazarlamayı daha hızlı ve evinizi hedef pazar için daha erişilebilir hale getirecektir.

Açık Evi Kullanılabilir Yap

İnternetteki resimler ve videolar sadece merak uyandırabilir. Ancak, potansiyel alıcıların dikkatini çektiğinizde, evi şahsen görmek isterler. Bu nedenle açık bir ev sağlanmalıdır. Sosyal ağ siteleri aracılığıyla ücretsiz açık ev zamanlamalarının reklamını yapmalısınız. Sanal tur hala gerçek turun yerini alamadı.

Bir Emlakçı ile Ortak

Dahası, özellikle bir evi hızlı bir şekilde satıyorsanız, mülkünüzü pazarlamak için bir Konusunda uzman bir emlakçı veya komisyoncu almayı seçmelisiniz.  Bu temsilciler pazar hakkında daha mükemmel bilgiye sahiptir ve potansiyel alıcılara daha iyi erişime sahiptir. Pazardaki belirli bağlantıları ile pazarlama stratejisini hızlandırabilirler. Fiyatlandırmadan sözleşme imzalamaya kadar herhangi bir müzakere, yetenekleri ve deneyimleri nedeniyle sizden daha iyi yapabilirler.

Ne Yapmamalısınız?

Çoğu satıcının evlerini hızlı bir şekilde pazarlayıp sattıklarında yaptığı yaygın hatalar vardır. Pazarlama yaklaşımınızın daha iyi sonuçlar elde etmesini istiyorsanız, bu hataları asla yapmayın.

Çok Duygusal Olmak

Evinizi pazarlarken duygularınızın karar vericiniz olmasına izin vermeyin. Çok duygusal olursanız, mülkü anlamak gibi döküntü kararları alabilirsiniz.  Pazar yaparken kendinizi sadece evin sahibi değil, bir iş adamı olarak görmelisiniz. Duygusal olmak pazarlama yaklaşımınızı mahvedebilir. Hedefinizin anlaşmayı mümkün olan en kısa sürede kapatmak olduğunu unutmayın.

Evin Gerçek Durumunu Gizle

Evinizi hızlı bir şekilde pazarlamak, anlaşmayı hemen almak için alıcıları aldatmanız gerektiği anlamına gelmez. Evin gerçek durumuna karşı dürüst olmak önemlidir.  İyi çalışmayan hiçbir parçasını asla gizlemeyin. Gerçekte çok fazla tamir gerektiğinde evin neredeyse mükemmel görünmesini sağlayın. Dürüstlük ve doğru fiyat ile, bazı arızalara rağmen yine de satabilirsiniz.

Niteliksiz Alıcılara Güven

Bunun yanı sıra, potansiyel alıcılara çok fazla güvenmek için asla hata yapmayın. Evinizi hızlı bir şekilde pazarlamak isteyebilirsiniz, ancak kalifiye olmayan alıcılara karşı dikkatli olun. Piyasada daha nitelikli olanlar olduğunda sahte bir alıcıyı eğlendirmek için zaman kaybetmek istemezsiniz.

Evi Kendi Başınıza Pazarlayın

Son olarak, asla kendiniz yapmayın. Evinizi tek başına pazarlamak iyi bir fikir değildir. Herhangi bir iyileştirme yapmadan çok fazla zaman ve çaba harcayabilirsiniz. Herhangi bir gecikme olmadan satılmasını istediğinizi unutmayın. Pazarlama becerileriniz yoksa, evinizi asla kendi başınıza pazarlamayın.

Paket servisi

Bir ev satmak kolay bir iş değildir. Herhangi bir satış yapmak için doğru pazarlama stratejilerine ihtiyacınız var. Aksi takdirde, iyi sonuçlar almadan çok fazla zaman ve çaba harcayabilirsiniz.  İyi bir pazarlama istiyorsanız, doğru insanlara bunu yapın. Beceri ve deneyimlerin yanı sıra pazarlama yaklaşımının yerini alacak daha iyi bir yer yoktur.

Emlak Uzmanı : Kadir Özel sizlere bu konuyla ilgili tavsiyeler ve seçenekler sunmaya devam ediyor.