Site Yöneticileri ve kapıcı hizmeti yapanlar ek gelir sağlama için bir çok emlakçının işine yıllardır göz dikmiş, haksız kazanç vergisiz denetimsiz bir şekilde gelirlerini arıtmak için elinden gelen her türlü yalan dolanı söyleyerek emlakçıları saf dışı bırakıyorlar.

Site yöneticisi mesleği son zamanların en çok tercih edilen işleri haline geldi çok iyi gelirlere sahip olmak isteyen daha önce bir kurumda çalışmış ve başka yapacak bir iş bulamayan emekliğin tanıdı çıkarmak yerine hem site yöneticiliği yapayım ayrıca bu sitenin kaymağını yiyeyim diyerek site yöneticiliği yapan binlerce site yöneticisi var.

Özelikle Emlakçılarla ortak çalışma yapan site yöneticisi ve kapçısı satış ve kiralamada yarı yarıya kazanç paylaşımı yapan kişi ve kurumsal franchise almış emlak şirketleri var.

Site Yöneticileri avanta almadıkları Emlakçıları siteye girişine izin vermemekle tahdit ediyorlar. Avantasını veren emlakçılar site rahat giriş yapıyor sitenin içinde bulunan yerlere reklamlarını asıyor, Site Yönetim binasının içine dahi afiş asıyor sitede oturanların telefon bilgilerini rahatlıkla site yönetiminden alıyor. Bu duruma yiten sebeplerin başında site yöneticilerinin doymaz bir iştahı yatıyor.

Taşınmaz Ticaret yetki belgesi diye geçen yıl bir çok emlakçının heveslendiren bir yasa çıktı, Yüzbinlerce emlakçı seviye 4 seviye 5 denilen sertifikalar almaya başladılar , Şirket sahipleri Taşınmaz Ticaret yetki belgesi aldılar ama hepsi boş sadece bir takım kişilerin yeki belgesi veriyor diyerek onlara kazanç sağlamaktan başka bir işe yaramışmış oldular.

Artık hiç kimse emlakçılık yapamayacak diye sevinen Kurumsal emlakçılar bu sevinçleri boşa çıktığı için meslekten elini ayağını çeken ,ofislerini kapatan yüzlerce kişi olmaya başladı. Devlet bu konuda vergisini veren kişi ve kurumlara sahip çıkmak yasayı düzenlemek yerine site yöneticisi ve kapçısına vergisiz kazanç elde eden kişiler sahip çıkıyor.

Bu ülkede kayıtlı çalışmak çok zor kayıtsız çalışanlar daha çok kazanç elde ediyor kurumsal anlamda franchise almış emlak şirretleri dahi bağlı oldukları franchise bayiliklerini bırakmaya başladılar.