Faizsiz Konut Edindirme Sistemi Yasası’nın çok yakında yürürlüğe girmesiyle birlikte satışların katlanarak artacağını öngördüklerini belirten Telli, “Yasayla birlikte güçlü bir altyapısı bulunmayan şirketlerin sektöre girmesi ve tüketicileri mağdur etmesinin önüne geçilecek” dedi. 

2021’e güçlü bir giriş yapan Birikimevim, Ocak ayına ilişkin satış verilerini açıkladı. Ocak ayında toplam satışlarının yüzde 54’ünü ev projeleri oluşturan Birikimevim’in en çok satış yapan şubesi ise Gaziantep oldu. Gaziantep’te ev sahibi olmak isteyenlerin tercihi ikinci el konutlar yerine depreme dayanıklı, yeni projeler oldu.

Ev sahibi olmak isteyenlerin hafta içi Birikimevim şubeleri ve gezici mobil şubelerden, hafta sonları ise online kanallardan başvurularını sürdürdüklerini söyleyen Birikimevim Yönetim Kurulu Başkanı Osman Telli, “Ev sahibi olmak isteyen müşterilerimizin her ay olduğu gibi teslimatlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Şu anda faizsiz konut edindirme sisteminin konuttaki satış payı yüzde 15’ler civarında. Faizsiz Konut Edindirme Sistemi Yasası’nın yürürlüğe girmesiyle birlikte bu rakamın daha da artacağını öngörüyoruz.  Sektörde hizmet veren şirket sayısı hızla artıyor. Yasanın yürürlüğe girmesiyle şirketlerde sermaye şartı aranacak, böylece güçlü bir altyapısı bulunmayan şirketlerin sektöre girmesi ve tüketicileri mağdur etmesinin önüne geçilecek. Ayrıca yasayla birlikte yüksek banka faizleri ödemeden ev sahibi olmak isteyen tüketicilerin sisteme olan güveni de artacak, ödemeleri devlet güvencesinde olacak” dedi.