Türkiye'de konut ve kira fiyatları her geçen gün artarken bundaki en büyük etkenlerden birinin fırsatçı ev sahipleri ve manipülatör emlakçılar olduğu belirtiliyordu. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir broşür ise konunun ne kadar ciddi noktalarda olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Ev sahiplerinin posta kutularına '' Evinizi en iyi fiyata kiraya verelim, evinizin piyasası mevcut kiradan daha fazla '' gibi sözler ile broşür bıraktıkları ortaya çıktı. 

'' Evinizi ucuza vermeyin '' broşürleri!

Sözcü'nün haberine göre, Ankara'da bazı semtlerde kira fiyatlarını sahte ilanlarla artıran ve ev sahiplerine kiralarını yükseltmeleri için broşür dağıtan emlakçılar olduğu tespit edildi. 

Ev sahipleri ile yüz yüze irtibatın ötesine geçen emlakçılar, ev sahiplerine broşür dağıtarak kiracılarını çıkarmalarını ve evlerini daha yüksek fiyatlara kiraya vermelerini sağlıyor. 

Evinin posta kutusuna aynı şekilde bir broşür bırakıldığını gören Avukat Taha Burak Özkan, Sözcü'ye yaptığı açıklamada olayın perde arkasını aktardı. 

Sahte ilanlar, kışkırtıcı broşürler

Öncelikle söz konusu emlakçılar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirten Özkan, Ankara'daki evinin posta kutusunda '' Evlerinizi uygun fiyattan verildiğini, en yüksek fiyata kiraya verildiğine emin misiniz? '', ''Evlerinizi ucuza vermeyin, emlakçılar ile en yüksek fiyattan kiraya verin '' şeklinde broşürler dağıtıldığını gördüğünü aktardı. 

Konuyu araştırmaya başladıklarını söyleyerek ilan numaralarını arattıklarında böyle evlerin bulunmadığını, 3 bin lira denilen evin 4-5 bin lira olduğunu ve böylece ilanların sahte olduğunu anladıklarını belirtti. 

İlgili broşürün görüntülerini Ticaret Bakanlığı'na ileterek şikayette bulunduklarını söyleyen Özkan, vatandaşları bu şekildeki fırsatçı emlakçılara karşı dikkatli olmaları hususunda uyardı.