İster büyük şehirde yaşayın ister küçük, yıl içerisinde mutlaka kafa dinleyeceğiniz bir seyahate çıkmaya ihtiyaç duyarsınız. Her ne kadar büyük bir kısmımız için tatil demek yaz mevsimi olsa da, yorgun düşen bedeninizi canlandırmak için sıcak havaları beklemenize gerek yok!





Çünkü şifalı sularıyla bedeniniz kadar ruhunuzu da dinlendirebileceğiniz termal tatil, adeta soğuk havalarda da tatile çıkmanın bambaşka bir keyif olduğunun kanıtı. "Önce Türkiye’yi Keşfet" mottosunu benimseyen Neredekal.com'un keşif rehberi editörleri, Türkiye’nin dört bir yanından en keyifli termal tatil seçeneklerini seyahat severler için derledi









1 – Salihli Kurşunlu Kaplıcaları
Manisa’nın Salihli ilçesinde yer alan Kurşunlu Kaplıcaları, termal tatil için ideal destinasyonlardan biri. Yalnızca sıcak suları değil, aynı zamanda muhteşem doğasıyla da ön plana çıkan kaplıca ve çevresi ziyaretçiler tarafından piknik yapmak için de sıklıkla tercih ediliyor. Kurşunlu Kaplıcaları, hem günübirlik ziyaret hem de konaklama için uygun. Kaplıca suyunun ise romatizma, cilt rahatsızlıkları, kadın hastalıkları ve çeşitli sinirsel rahatsızlıklara iyi geldiği biliniyor.

2 – Pamukkale Travertenleri
Denizli’de yer alan ve termal tatil deyince şüphesiz ilk aklımıza gelen yer olan Pamukkale Travertenleri, bembeyaz görünümüyle yerli-yabancı pek çok turistin ilgisini çekmeyi başarıyor. Bu görünümünü bünyesindeki kireç çözeltisine borçlu olan Pamukkale, çok eski çağlardan beri tedavi edici özelliği sayesinde sayısız ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.

3 – Bursa Oylat Kaplıcaları
Bursa’nın İnegöl ilçesi sınırları içerisinde yer alan Oylat sahip olduğumuz değerli termal bölgelerimizden bir diğeri. Oylat romatizma, böbrek rahatsızlıkları, eklem ağrıları ve daha nice hastalığa iyi gelen sularının yanı sıra doğal güzellikleriyle de ön plana çıkıyor. Özellikle de bünyesindeki şelale bahar aylarında doğa fotoğrafçıları ve piknikçilerin favori duraklarının başında geliyor.

4 – Ankara Ayaş Kaplıcaları
Ankara’nın Ayaş ilçesi başkent ve çevresinde yaşayanlar tarafından kış aylarında termal tatil için tercih ediliyor. Bünyesinde fizik tedavi ve iyileştirme merkezi de bulunan kaplıcanın, romatizma, böbrek, mide ve daha pek çok rahatsızlığa iyi geldiği biliniyor.









5 – Uşak Hamamboğazı Kaplıcaları
Ülkemizin kaynak bakımından ne kadar zengin olduğunun bir kanıtı olan Uşak Hamamboğazı, Uşak’ın Banaz ilçesinde yer alıyor. Bu kaplıcada bulunan üç ayrı su; Kara Kız, Sarı Kız ve Gazoz olarak isimlendirilmiş ve birçok şifalı maden içermekte.

6 – İzmir Bademli Ilıcası
İzmir-Dikili’nin az bilinen ama değerli cennet köşelerinden Bademli Köyü’nde yer alan ılıca, antik dönemden kalma bir ılıca olarak ön plana çıkıyor. İsmini de köyden alan ılıca Dikili’ye 3 km. mesafede yer alıyor. Yaz aylarında keyifli bir tatil vadeden köyün kaynak suyunun sıcaklığı ise yaklaşık 42 derece.

7 – Artvin Otingo Kaplıcası
Tam 300 yıllık bir şifa kaynağı olan Otingo Kaplıcası, Artvin-Borçka sınırları içerisinde yer alıyor. İlçe merkezine 8 km. mesafede yer alan kaplıca, Otingo Ormanları Ilıcası olarak da biliniyor. Konaklama tesisi de bulunan bölgenin suları, romatizma ve halsizliğe iyi geliyor.

8 – Çanakkale Hıdırlar Kaplıcası
Doğasıyla dikkat çeken kaplıcalardan biri olan Hıdırlar Kaplıcası, Çanakkale’nin Yenice ilçesinde yer alıyor. İsmini ise sınırları içerisinde bulunduğu Hıdırlar Köyü’nden alıyor. Antik çağda da şifa bulmak için kullanıldığı bilinen kaplıca suyunun sıcaklığı 73 derece. İçeriğindeki kükürt nedeniyle kaplıca suyu içilmiyor, yalnızca banyo yapılabiliyor.









9 – Denizli Karahayıt Kaplıcaları
Suyunun içme suyu olarak kullanılabildiği kaplıcalardan biri olan Karahayıt, Denizli’nin aynı isimdeki kasabasında yer alıyor. Pamukkale’de yer alan termal kaplıcanın bir uzantısı olma özelliğine sahip olan kaplıcanın karaciğere, sindirim sitemine ve mide rahatsızlıkları gibi çeşitli hastalıklara iyi geldiği biliniyor.

10 – Samsun Hamamayağı Kaplıcası
Samsun Hamamayağı yeşil bir doğaya ev sahipliği yapan ve bu sebeple içerisindeki piknik alanlarının sık sık ziyaretçi ağırladığı kaplıcalardan bir diğeri. Samsun’un Ladik ilçesinde yer alan kaplıcanın aynı zamanda antik çağdan beri kullanıldığı biliniyor. Hamamayağı Kaplıcası, ameliyat sonrası yorgunluklar, sinirsel rahatsızlıklar ve kireçlenme gibi şikayetler için tercih ediliyor.

11 – Ağrı Diyadin Kaplıcaları
Şifalı suları saymakla bitmeyen ülkemizin Ağrı’da yer alan termal suyu da, Diyadin Kaplıcaları… Kaplıcayla aynı ismi taşıyan ilçede konumlanan kaplıcanın iyi geldiği rahatsızlıklar; kemik hastalıkları, metabolizma rahatsızlıkları, romatizma ve kireçlenme.

Hangi termal tatil bölgesine gideceğinize karar verdiyseniz, tüm otel seçeneklerini inceleyip, beğendiğiniz oteli en uygun fiyata bulabileceğiniz ve daha önce orada konaklayan misafir yorumlarını da inceleyebileceğiniz otel arama motoru Neredekal.com’u ziyaret edebilirsiniz.