İzmir-Çeşme arasındaki yeşil alan, teleferik ve kaplıcalarıyla dikkat çeken yerleşim yeri İnciraltı'nın kaderi için önemli adımlar atılıyor. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda İnciraltı zirvesi yapıldı. Zirveden, İnciraltı için sağlık turizmi olarak planlanması ve yüksek binalara izin verilmemesi konularında görüş birliği çıktı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Ankara'ya daveti ile düzenlenen İnciraltı zirvesine, İzmir Büyükşehir ve Balçova belediyeleri katıldı.  Planlama aşamasında olan İnciraltı’yla ilgili yapılan toplantıya Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, İmar Daire Başkanı Cem Dedeş, bakanlık bürokratları, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin, Balçova Belediyesi’nden de İmar ve Şehircilik İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Seray Zünbülcan katıldı.

Bakanlıktaki zirvede, bölgede geniş bir yeşil alan bırakılarak İnciraltı'nın sağlık turizmi olarak planlanması, yüksek katlı binalara izin verilmemesi konularında görüş birliğine varıldı.

Toplantıda, plansız bir İnciraltı’nda kontrolün olamayacağı vurgulanırken, ikinci İnciraltı zirvesinin 15 gün sonra yapılmasına karar verildi.

TOPRAK SAHİPLERİ DE MEMNUN

İnciraltı'nın yüzde 97’sinin şahıs mülkiyeti olarak kayıtlarda... Toprak sahiplerinin temsilcisi İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) Başkanı Tayfun Karabulut, varılan görüş birliğinin sevindirici olduğunu söyledi. 

Bakanlıkta yapılacak olan üçüncü toplantıda yer alacaklarını belirten Tayfun Karabulut, "İnciraltı’nın planlanarak İzmir’e kazandırılmasını bir düğüne benzetiyoruz. Toprak sahipleri olarak bizler Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile görüştükten sonra düğün hazırlıklarına başladık. İnşallah da yakın zamanda tüm İzmirli hemşerilerimizle düğünde pandemiden dolayı yüz yüze olmasada gönülden buluşacağız” dedi.