2019 yılında 100. yılını kutlayan konaklama sektörünün öncü markası Hilton, Curio Collection markası altındaki ilk otelini Sultanahmet’te hayata geçirdi. Bölge turizmine büyük katkı sağlaması beklenen Hagia Sofia Mansions-Curio Collection by Hilton, turizm sektörünün güçlü şirketlerinden Dorak Holding tarafından yönetilecek.





Bulunduğu her ülkede hayatlara dokunan, yaşam standartlarına bambaşka bir boyut kazandıran Hilton, Türkiye’deki ilk Curio Collection otelini Sultanahmet’te açtı. Hagia Sofia Mansions-Curio Collection by Hilton adıyla Dorak Holding tarafından hayata geçirilen proje, Tarihi Yarımada içerisinde yer alan Sultanahmet’in en özel mekanlarını da tek bir çatı altında topladı. 





Kapadokya Bölgesi başta olmak üzere İstanbul, Ankara ve Kuşadası’ndaki turizm yatırımlarıyla dikkat çeken sektörünün güçlü markalarından Dorak Holding’in imzasını taşıyan proje ile Yeşil Ev ve Soğuk Çeşme Sokağı’ndakiler dahil toplam 17 konak; asıllarına uygun olarak restore edilen Sarnıç Fine Dining Restaurant ve tarihi Sarnıç SPA/Jakuzi; Sofia Garden Cafe ve Sofia Teras Restoran, Hagia Sofia Mansions-Curio Collection By Hiton çatısı altında hizmet vermeye başladı.





Projenin bölge turizmine büyük bir katkı sağlaması hedeflenirken; misafirlere de tarihin bir parçası olan konaklarda unutamayacakları bir konaklama deneyimi yaşatması bekleniyor.





Hilton’un konuklarına eşsiz bir deneyim yaşattığı Curio Collection otelleri yerel dokunun bir parçası olarak, şehrin ruhunu yansıtmasıyla ön plana çıkıyor. Bu nedenle farklı şehirlerdeki her bir Curio otelinin kendi kimliği bulunuyor.





Sultanların Evi’nde konaklama imkanı





İstanbul’da yerel ve büyüleyici deneyimler yaşamak isteyen gezginlere tarihin kalbinde, sultanların evinde konaklama imkanı sunan Hagia Sofia Mansions-Curio Collection by Hilton, Sultanahmet’in ikonik evlerinden Yeşil Ev ile Ayasofya ve Topkapı Sarayı’nın arasında yer alan tarihi Soğuk Çeşme Sokağı’ndaki Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerini teşkil eden konaklarda, 78 odasıyla misafirlerini ağırlıyor. Dünya standartlarının üzerinde bir hizmet kalitesine sahip olan Hagia Sofia Mansions-Curio Collection by Hilton, eşsiz konumuyla konuklarına, Ayasofya Müzesi ve Topkapı Sarayı’na komşuluk etme imkânı da sunuyor.





Osmanlı saray geleneğini, misafirperverliğini, konukseverliğini devam ettirerek misafirleri o dönemin kıyafetleri ile karşılayan “Guest Ambassador- Misafir Elçileri de ilk defa “Hagia Sofia Mansions – Curio Collection by Hilton’un Soğuk Çeşme Sokağı’ndaki konaklarında görev alıyor. Otelin bünyesinde, Soğuk Çeşme Sokağı’nda bulunan Sofia Store’da, Hagia Sofia Mansions - Curio Collection by Hilton’da kullanılan birçok obje ve özel tasarım ürünler de satışa sunuluyor.





9 bin metrekarelik bir alanda, misafirlerini adeta zamanda bir yolculuğa çıkaran Hagia Sofia Mansions-Curio Collection by Hilton, Sultan Ahmet Camii’ne 70 metre, Ayasofya Müzesi ve Topkapı Sarayı’na 50 metre, Kapalıçarşı’ya 600 metre mesafede yer alıyor.