Gözde tatil merkezleri arasında yer alan Bodrum'un yıldızı koronavirüsle beraber daha da parladı. Emlak sektörü canlanırken, fiyatlar da aynı zamanda yükseldi. Takvim'den Çiğdem Yücesoysubaşı'nın haberine göre; metrekare fiyatları aydan aya yükselirken, geçtiğimiz yıla oranla yüzde 83'e varan artış gösterdi. 250 bin liraya da 10 milyon liraya da el değiştiren ev olduğundan bahseden emlakçılar, "120 metrekare dairenin 7 milyon liradan başlayan fiyatlarla satıldığı siteler var" diye konuşuyor.

Bodrum Can Emlak sahibi Mikail Yaşa, "Bodrum'un geneline talep yüksek. Yıl sonuna kadar hareketliliğin süreceğini düşünüyorum" diye konuştu. Bodrum Emlak sahibi Sevil Ece Gümüş Kapar da "İşlem hacmi büyüdü. 2 milyon liraya kadar olan evlere talep varken, rakam 10 milyon liraya kadar çıktı. Fiyatlar Bodrum geneline göre daha ucuz olduğu Boğaziçi Mahallesi çok tercih ediliyor. Yazkış yaşam için Bitez-Ortakent- Konacık yine ön planda ama Gündoğan ve Yalıkavak'ta da bu yönde alımlar var" açıklamasında bulundu. BNG İnvest Nova Gayrimenkul'den Göker Özkan ise Güvercinlik'in fiyatı ucuz kalan bölge olduğunu kaydetti, 250 bin liraya satılık evlere dikkat çekti.

KİRALAR 3 KATINA ÇIKTI

Türkbükü Emlak'ın sahibi Fatih Çam "Köyümüz zaten oldukça popülerdi. Pandemi nedeniyle ilgili daha da arttı. Hem satılık hem kiralığa ilgi büyük. Villaların fiyatı 2.5 milyon liradan başlıyor" diye konuşurken, Keller Williams Bodrum Danışman Ortağı Ayşegül Bacak, "Satılıkların yanı sıra kiralıklara da yoğun talep var. Tilkicik Koyu ilgi gördü. Lokasyondaki tüm kiralıklar tükendi. Aylık 10 bin dolardan başlayan fiyatlar 30 bin dolara kadar çıktı'' dedi.