Realtyplus Türkiye Genel Müdürü Bahadır Kurt, Franchising sisteminin yaklaşık 35 yıldır Türkiye’de uygulandığının altını çizerek, “Türkiye franchise pazarı, ülkenin ekonomik büyüklüğü, dinamik genç nüfusu göz önüne alındığında ve yabancı yatırımcıların katkısını eklersek, birçok ülkeye göre daha büyük ve hızla gelişmekte. Gayrimenkul sektöründe, global ya da yerli farklı markaların franchise ofisi sayısı, yaklaşık olarak 1000’e ulaştı. Esnaflıktan iş insanlığına geçmenin en pratik yolu franchising yapısına dahil olmak. Bu sistem işinizi kurumsal bir marka çatısı altında ve profesyonel olarak yapmanıza olanak verir.” dedi.

30 yeni franchise ile aile genişleyecek

2022 yılı için planlarının, 30 yeni franchise ekleyerek Realtyplus ailesini daha da büyütmek olduğunu belirten Kurt, “Bu büyümeye “Modern Gayrimenkul Danışmanlığı Hizmeti” veren franchise sistemimizin katkısı çok olacaktır. Müşteri memnuniyetini ön planda tutan, danışman odaklı franchise yönetim modelimiz ile büyümemizi sağlam temeller üzerine inşa ediyoruz. Realtyplus Global hem master franchise modeli, hem de farklı franchise modelleri ile temsil edilebilmekte. Bu modeller Silver, Iron ve Quartz isimleri ile adlandırılan ofisli ya da ofissiz franchise sistemleri olup, Türkiye’de sadece Quartz sistemini uygulamaktayız.” şeklinde konuştu.

Realtyplus franchising modelinde hissedar olmak da mümkün

Franchising bedelleri ve koşulları hakkında da bilgi veren Kurt, “Realtyplus, franchise bedelimiz 3 farklı bölge esasına göre tespit ediliyor. Bölge fiyatlarımız, ofisin bulunacağı il / ilçe, pazar büyüklüğü, popülasyon ve sektörel potansiyele göre belirleniyor. Global ölçekte hizmet veren, kurumsal markalar arasında, franchise bedelleri olarak bulunma maliyeti en avantajlı şirketlerden birisiyiz. Öte yandan geleneksel gayrimenkul pazarlama şirketlerinden farklıyız. Realtyplus’taki tüm Gayrimenkul Danışmanları ve ofislerin, kariyerlerini geliştirebilecekleri, şirketin yönetimine katılabilecekleri ve hatta Realtyplus hissedarı olabilecekleri şeffaf ve demokratik bir yönetim felsefesini benimsemekteyiz. Bununla birlikte, gayrimenkul ofislerimizde geleneksel emlak hizmetlerinin dışında, birçok hizmeti de bir arada sunuyoruz.” dedi. 

Girişimcinin yalnızlığı ortadan kalkacak

Realtyplus franchise sisteminde, girişimcinin yalnızlığını ortadan kaldırarak, kendi işini kurmanın getirdiği riskleri de azalttıklarını belirten Kurt; “Realtyplus olarak mali ve hukuki danışmanlık desteği veriyoruz. Verdiğimiz eğitim desteğiyle, gelişen ve değişen pazarda yetkinlik kazandırılarak, bağlı çalışan (Gayrimenkul Danışmanı) sayısı artırılabiliyor. Sistemde teknolojik altyapı, CRM, network, reklam ve pazarlama faaliyetleri ile destek veriliyor. İşte tüm bu masraf kalemleriyle franchising tasarruf sağlıyor. Diğer birçok iş yatırımlarından farklı olarak; stok maliyeti, personel gideri ve alacak riski yok. Franchise’a geniş ve korumalı bölge veriliyor. İşle ilgili sorun yaşandığında ya da desteğe ihtiyaç duyulduğunda, arkasında danışabileceği bir kurum ve tecrübeli bir ekip oluyor.” şeklinde sistemin faydaları üzerine görüşlerini belirtti.