• Satılık ve kiralık portföy alır
  • Portföyleri pazarlar
  • Satılık ve kiralık mülklerde alıcı ve satıcı arasındaki pazarlık sürecini yönetir
  • Satışı yapılan mülkün tapu devir işlemlerini organize eder
  • Kiralanan mülkün kira kontratını hazırlar
  • Mesleki ve kişisel gelişim eğitimlerine katılarak kendini geliştirir
  • Daha geniş bir çevrede tanınmak ve daha çok portföy almak için kişisel markasına yatırım yapar

Gayrimenkul Danışmanı Portföy Alır

Gayrimenkul danışmanlarının yapmış oldukları işler arasında portföy alımı yapmak ilk sırada yer almaktadır. Portföy, bir danışmanının elinde bulundurduğu satılık ve kiralık taşınmazların tamamını ifade etmektedir. Arsa-arazi çalışan bir danışman çeşitli arsaları pazarlamak için yetki alır. Lüks konut çalışanlar değerli konutları satmak ve kiralamak için portföy toplar. Ticari çalışanlar ise ofis, mağaza, fabrika, plaza gibi mülkleri satmak ve kiralamak için portföy toplarlar.

Portföyleri Pazarlar

Danışman almış olduğu portföylerin pazarlamasını yapmakla yükümlüdür. Esasında danışmanların en belirgin faaliyetleri, ellerinde bulunan taşınmazları başarılı bir şekilde pazarlamaktır. Yani satılık mülkler için alıcı, kiralık mülkler için kiracı bulabilmektir.

Pazarlık Sürecini Yönetir

Pazarladığı taşınmazlar için müşteri bulan danışmanının bir sonraki adımı ise alıcı ile satıcı arasındaki pazarlık sürecini yönetmektir. Satıcılar genelde piyasa fiyatının üstünde satmak ister, alıcılar ise piyasanın altında bir fiyat ile almak ister. Danışmanın görevi alıcı ve satıcıyı piyasa fiyatında buluşmaya ikna etmektir.

Satış Yapar

Pazarlık aşamasını da başarı ile tamamlayan danışman sonrasında satış işlemlerinin gerçekleştirilmesine aracılık eder. Satışı yapılan taşınmazların satış fiyatı üzerinden belirli oranda komisyon (yada hizmet bedeli) alarak kendisine kazanç sağlamaktadır.

Kiralama Yapar

Gayrimenkul danışmanlarının tek faaliyetleri taşınmazları satmak ve alımına yardım etmek değildir. Kiralama işlemleri de danışmanlarının yerine getirdikleri görevler arasında yer almaktadır. Kiralama işlemlerinde de  komisyon (hizmet bedeli) almaktadır.

Eğitimlere Katılır, Kendini Geliştirir

Her alanda olduğu gibi, gayrimenkul danışmanlığı alanında da zaman içerisinde yeni yaklaşımlar ortaya çıkmaktadır. Bu meslekte başarılı ve tanınmış olmak isteyen bireylerin, bu yeni yaklaşımlara yönelik eğitimlere katılarak kendilerini geliştirmesi beklenmektedir.

Kişisel Marka Olmak İçin Tanıtım Yapar

Gayrimenkul danışmanları genellikle bir ofise bağlı olarak çalışsalar da neticede bireysel tanınırlıkları önem arz etmektedir. Bu doğrultuda kendilerini bu alanda bir marka haline getirebilmek için kişisel tanıtımlarını yapacak yöntemlere başvurmaları da önem arz etmektedir.

İyi bir bölgede ve iyi bir ofiste çalışan danışman, bu çalışmaları düzenli olarak yaptığı taktirde yüksek kazanç elde eder. Gayrimenkul danışmanlığı bireyin kendi işidir, kendi girişimidir. Müşteri adayları ile düzenli olarak iletişime geçen, eğitimler ile kendini geliştiren, uzmanlık bölgesinde tercih edilen bir marka olmak için gerekli çalışmaları yapanlar bu işte başarılı olur.

Haber Kaynak: Göktuğ Beşer

Göktuğ Beşer