Türkiye’de kurularak globale açılan ilk gayrimenkul danışmanlık markası, yurtdışında gayrimenkul yatırımının en doğru adresi GRED, Ankara’daki burslu öğrenciler yararına düzenlenen geceye ana sponsor oldu. 





Geceye TBMM Başkanı Başdanışmanı Şeref İba, Siirt Ak Parti Milletvekili Yılmaz Helvacıoğlu'nun eşi Türkay Helvacıoğlu, Makedonya Büyükelçisi Zoran Mucunska ve eşi Tatjana Mucunska, Demokratîk Kongo Büyükelçisinin eşi Pauline Mulumba, Malta Büyükelçisi Carmel Vassallo ve eşi Marianne Vassallo, Kore Büyükelçisi Hong Ghi Cho ve eşi Eunhi Cho, AK Parti Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın eşi Gülşah Sayan, DPT Uzmanı ve OECD İstanbul Eski Delegesi Taner Kavasoğlu ve eşi Mine Kavasoğlu, Arnavutluk Fahri Konsolosu Ebru Sanver, Eski milletvekillerinden Vefa Tanır’ın eşi Sebahat Tanır, merhum milletvekili Kamer Genç’in eşi Sevim Genç ve Fulya Sağlık Derneği Başkanı Diş Hekimi Afitap Akıncı gibi isimler katıldı. 





GRED, Yurtdışında Gayrimenkul Yatırımı Arayanlar için En Doğru Adres… 





Dünyaca ünlü gayrimenkul danışmanlık markası Knight Frank’in Türkiye’deki resmi iş ortağı olarak yeni nesil gayrimenkul danışmanlığı hizmeti sunan GRED’in “Global ShowCase” inovatif projesi çerçevesinde gerçekleştirdiği faaliyetleri değerlendiren GRED Kurucusu ve CEO’su Meltem Türker, şunları söyledi





“GRED olarak sektördeki deneyimimiz ve Knight Frank gibi global bir gayrimenkul danışmanlık firması ile olan stratejik ortaklığımız sayesinde yatırım yapılabilecek şehirlerdeki projeleri 2019 yılı başından bu yana Türk yatırımcılarla buluşturuyoruz. GRED olarak en büyük farkımız, projelerin yer aldığı pazarlara dair sahip olduğumu bilgi birikimi… Yolu GRED’e düşen tüm yatırımcılara projelerin bulunduğu pazara dair bilgiler aktarıyor, o pazarlarda nasıl konut ya da perakende gayrimenkul sahibi olunabileceğini dair mevcut bilgi birikimimizden faydalandırıyoruz. Böylelikle proje tanıtım aşamasına gelmeden önce pazara dair bilgi sahibi olan yatırımcılara dilerlerse mevcut portföyümüzü dilerlerse de Knight Frank’in portföyünden faydalanma imkânı tanıyoruz. GRED olarak yatırımcıları, yatırım yapmak istedikleri projeyi belirledikten sonra yalnız bırakmıyor, süreç doğrultusunda ihtiyaç duydukları her konuda desteklemeye devam ediyoruz. Dolayısıyla GRED, yurtdışında gayrimenkul yatırımı arayanlar için en doğru adres… 





“Gelecek Yıl Ankara’da Bir Konsept Ofis Açmayı Hedefliyoruz”





GRED’in halihazırda İstanbul Bebek’te hizmet veren konsept ofisi ile Türk yatırımcılara hizmet verdiğini, hizmetlerini Türkiye genelinde yaygınlaştırmak adına 2020 yılında büyümeyi hedeflediklerini belirten Meltem Türker; “Türkiye’deki yatırımcılara global standartları sunuyor, aynı zamanda yurtdışında olduğu gibi müşterilerimizden hiç bir şekilde hizmet bedeli yani komisyon talep etmiyoruz. Uluslararası bilgi, ilke ve standartlarla çalışıyoruz. Bu çerçevede İstanbul’da kurulan ve gerçekleştirdiği iş ortaklığı ile dünyaya açılan GRED’in Türkiye’deki büyümesini arzuluyoruz. Bu doğrultuda gelecek yıl Ankara’da bir konsept ofis açmayı, özellikle Anadolu’daki potansiyeli kazanmayı hedefliyoruz” dedi. 





The Global ShowCase ile Dünyanın Seçkin Projelerinden Konut Sahibi Olma Fırsatı





GRED ve Knight Frank iş birliğiyle geliştirilen inovatif proje The Global ShowCase (Global Vitrin) kapsamında Knight Frank tarafından her yıl açıklanan Servet Raporu’na göre sosyo – ekonomik açıdan dünyanın yatırım yapılabilir ve yaşanabilir şehirleri Berlin, Lizbon, Londra ve New York’taki seçkin gayrimenkul projeleri, yıl boyunca gerçekleştirilen urbanLAB konseptindeki toplantılarla Türk yatırımcılara tanıtıldı. 





Berlin, Londra, New York ve Lizbon’un Öne Çıkan Özellikleri





Knight Frank’in yıl boyunca yatırım yapılabilir şehirlere yönelik raporları doğrultusunda Almanya’da 1 milyondan fazla nüfusa sahip kentler içinde Berlin, uygun fiyata gayrimenkul yatırımı açısından en erişilebilir şehir olarak öne çıkıyor. Berlin’de 300 – 700 bin Euro aralığındaki fiyatlarla kısa vadede yüksek getiri sağlayabilecek yatırımlar yapılabiliyor. 





Portekiz’in başkenti bu yıl Lizbon, Avrupa’nın en iyi gelişen ve yatırım yapılabilecek şehirleri arasında Berlin, Madrid, Frankfurt, Amsterdam gibi şehirleri geride bırakarak 11. sıradan ilk sıraya yükseldi. Lizbon’da ev fiyatları yaklaşık 246 bin Euro’dan başlıyor ancak tüm aileye Avrupa pasaportu ile 26 tane Schengen ülkesinde serbest dolaşım, çalışma, eğitim  ve oturma hakkı kazandıran Golden Visa fırsatından faydalanabilmek için en az 500 bin Euro’luk bir gayrimenkul yatırımı yapmak gerekiyor. Toplam 331 Türk, Golden Visa ile Lizbon’dan v sahibi olurken ilk sırada ise 4180 başvuru ile Çin geliyor. 





Yatırım yapılabilecek bir diğer şehir Londra ise Knight Frank’in Servet Raporu’nda hem yaşam tarzı hem de servet oranı açısından ilk sırada yer alıyor. Brexit’in ardından İngiliz Poundu’nun Amerikan Doları veya Euro karşısında değer kaybı, Londra’yı Türk yatırımcılar için daha cazip hale getiriyor. New York, şeffaflık ilkesi ve güçlü ekonomik yapısı ile ortalama geliri 250 bin $ üzeri kişilerin yaşadığı şehirlerin başında gelirken Knight Frank’in Servet Raporu’na göre ultra varlıklı kişiler için en önemli şehirlerden biri… Geçen sene Dünya genelinde yapılan emlak yatırımlarının yüzde 35’i Amerika’da yapılırken Mortgage oranlarındaki düşüşle birlikte New York’tan ev sahibi olmak isteyenlerin sayısında artış gözlemleniyor.