Gaziosmanpaşa,İstanbul'un geç dönem yerleşim yerlerinden birisidir. Daha öncesinde Taşlıtarla ve Küçükköy Mevkii isimleriyle bilinmektedir. İstanbulun Gaziosmanpaşa ilçesi 1950'li yıllardan sonra gelişmiş ve 1983 yılında da ilçe yapılmıştır. Gaziosmanpaşa ilçe alanının yeni sınırları, yönetsel bakımdan kuzeyden Sultangazi, doğu ve güneyden Eyüp, batıdan ise Bayrampaşa ile çevrilidir. İstanbul'un konforlu  ilçelerinden biri olan Gaziosmanpaşa üzerinde eğitim kurumları,hastaneler,sosyal alanlar,alışveriş mağazaları yer almaktadır.Bu nedenle İstanbul'un yükselen şehri olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor.Aynı zamanda bu konforlu semt bulunmuş olduğu konumu gereği üzerinde metro hattı bulunmaktadır.Bu sebepten ötürü Bayrampaşa ve Eyüp semtlerine kolaylıkla ulaşım sağlamanıza olanak tanır.


Gaziosmanpaşa’da kiralık daire fiyatlarına baktığımızda evin bulunmuş olduğu konuma ve evin metrekaresine göre  fiyatlar değişiklik göstermektedir.Gaziosmanpaşa'da kiralık daire fiyatlarına bakacak olursak daha çok merkezi konumda  kiralık daire fiyatları kırsal kesimlere göre daha yüksektir.


2+1 kiralık daireler, kiralık daire fiyatlarını evin metrekare cinsinden ele alacak olursak 120 ila 130 metrekare kiralık daireler bulunmuş olduğu konuma gereği 900 ile 1300 TL arasında değişiklik göstermektedir.Kırsal kesimlerden merkezi konuma gidildikçe fiyatlar bir hayli artmaktadır.


3+1 kiralık daireler,Tuzla'da kiralık daire fiyatlarına baktığımızda 3+1 kiralık daireler evin metrekaresine ve konumuna göre 150 metrekare bir kiralık daire 1600 TL ila 2000 TL arasında değişiklik göstermektedir.