Gayrimenkul yatırımı yapmadan önce detaylı bir şekilde düşünmek gerekir.


Pek çok konuda olduğu gibi yatırım yaparken de çevrenizden duyduğunuz olumlu ya da olumsuz sözler, düşünceler etkilenmenize sebep olmaktadır. Olumsuz görüşlerden dolayı yatırım yapmaktan uzaklaşılması sık karşılaşılan bir konudur. İşte gayrimenkul yatırımıyla ilgili en çok konuşulan 5 yanlış düşünce...

AYLIK KAZANCINIZ ÇOK YÜKSEK OLMALI


Gayrimenkul yatırımı yapmanız için çok yüksek maaşa ihtiyacınız yoktur. Harcamalarınızı dengeli bir şekilde yapmanız durumunda orta gelirli olsanız da yatırımınızı gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca bankaların ve firmaların cazip kredi tekliflerinden de faydalanabilir, rahat bir şekilde satın alım yapabilirsiniz.

YÜKSEK RAKAMLARDA BİRİKİMİNİZ BULUNMALI


Gayrimenkul yatırımı yapmak için kredi çekecek olsanız da belli bir birikiminiz olması gerektiği doğrudur. Fakat bu birikimin çok yüksek miktarda olması gerektiği düşüncesi yanlıştır. Yapacağınız yatırıma uygun ortalama bir maddi birikiminizin olması yeterlidir.

GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDE TANIDIĞINIZ OLMALI


Gayrimenkul yatırımı yapmanız için mutlaka bir tanıdığınız olmasına gerek yok. Çok sayıda gayrimenkul firmaları ve danışmanları bulunmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta güvenilir, köklü şirketler aracılığı ile yatırım yapmaktadır. Sadece yatırım yaptığınız zamanda değil, satın alım sonrasında da yanınızda olmalıdır. Bu noktada Global Yatırım Merkezi, 2004 yılından bu yana Londra’da hizmet veren API Investment şirketinin Türk yatırımcılar için kurduğu güvenilir bir kuruluştur.



YATIRIMIN BÜYÜK OLANI MAKBULDÜR


Yatırımın büyüğü küçüğü olmaz. Önemli olan en doğru ve kazançlı yatırımı yapmaktadır. Yatırımın başarılı olması metrekare ile değil getirisi ile ölçülmelidir. Bunun için de Global Yatırım Merkezi gibi alanında uzmanlaşmış firma ile hareket edilmelidir.

ÖNCE OTURULACAK EV ALINMALI


Oturulacak ev ve yatırım için alınacak ev arasında farklılıklar vardır. Oturulacak ev için çok fazla kriter dikkate alınmaktadır. (işyerine yakınlığı, bulunduğu konum, fiziki özellikleri, psikolojik yansımaları vs.) Dolayısıyla öncelikli olarak yatırım yapacağınız evi alarak birikiminizi arttırabilir ve sonrasında hayalinizdeki eve çok daha rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz.