Avrupa Birliği hibe fonundan karşılanacak olup konu ile ilgili sınava girecek olan adaylar önce sınav harçlarını yatıracaklar ve başarılı olan adayların sınav ücretleri kendilerine MYK tarafından banka hesaplarına iade edilecektir. Başarılı olan adaylar 2022 yılı için sadece belge ücreti olan 250 TL belge ücretini karşılayacaklardır.

KONTENJANLAR SINIRLI OLUP BAŞVURULARIN HEMEN YAPILMASI GEREKMEKTEDİR.

Başvurular için kontenjanların sınırlı sayıda olduğunu belirten Sert, bu meslekleri yapmak isteyen ve bu sektörlerde iş yeri açmak isteyen kişilerin bu fırsatı iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirten Sert; başvuru ve detaylı bilgi için İrtibat tel : 0505 999 9948 / 0 505 999 48 48 iletişim kurmalarını belirtti.

Emlak Danışmanlığı Sınavına yapılan son düzenleme ile ilköğretim mezunları da katılabilecek. Başarılı olanlar myk belgelerini alarak diğer yükümlülükleri yerine getirerek ve belgelerini de alarak, emlakçılık yapabilecekleri gibi emlak ofisi de açabilecekler.

Ticaret Bakanlığı’nca gayrimenkul alım satım ticareti ile uğraşan, emlakçılık yapanları yakından ilgilendiren kritik bazı düzenlemeler geçtiğimiz aylarda Resmi Gazete’de yayımlanarak, 2022 yılı Taşınmaz Ticareti hakkında yeni yönetmelikte emlakçılık yapabilme şartı ilköğretime indirildiği kaydedilmişti.

Yaşanan gelişmenin ardından ilköğretim mezunlarının da başvurabileceği sınavlar önümüzdeki günlerde açılacak.

DENEYİM STAJ ŞARTININ KALDIRILMASINI BEKLİYORUZ,BAKANLIĞA GÖRÜŞLERİMİZİ BİLDİRDİK

Mesleğe yeni girecek olan ve ofis açmak isteyen girişimcilerin önünde zorlaştırıcı engel olarak görülen deneyim yani kamuoyunda staj olarak adlandırılan maddenin kanunun ruhuna aykırı olması ve 2023 hedefleri ile bağdaşmaması sebebiyle ayrıca ticareti kolaylaştırma bürokrasiyi azaltma ilkesiyle tamamen bağdaşmamaktadır diye belirtti. Çok kişinin bu şartın kalkmasıyla rahat bir nefes alacağını belirterek bu şartın özellikle konulmasını isteyen kişilerinde staj şartını tabi tutulmasını belirtti. Bilinçsizce ve vizyon suzca konulan bu maddenin tamamen genç emlak danışmanı meslektaşlarımızın önünü kesmekten başka bir şey değildir diye belirtti.

İLKOKUL VE İLKÖĞRETİM MEZUNLARI EMLAK OFİSİ AÇABİLECEKLER!

Ocak ayı itibariyle kayıtların başladığını ve gerçekleştirilecek olan Emlak Danışmanlığı Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavı’nın özellikle ilköğretim mezunları açısından önemli olduğuna değinen Sert, Türkiye genelinde emlak işi ile uğraşan yüz binleri yakından ilgilendiren yeni yönetmelik ile lise şartının resmen kaldırıldığını belirtti.

Sert, “Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen emlak alım satım işi ile uğraşanları yakından ilgilendiren yeni bir yönetmelik yayımlandı. Artık ilköğretim mezunu olan herkes emlakçılık yapabilecek. Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği Emlak ve gayrimenkul sektörüne ilgilendiren ve uzun zamandır beklenti içinde olan ilköğretim mezunlarına yönelik yetki belgesi verilme hakkı tanındı. Sektörde ilkokul mezunlarına yönelik mağduriyet oluşturan uygulama olarak anılan yönetmelikteki bu uygulama böylece giderilmiş oldu” dedi.

Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Seviye -5 sınavları da aynı şekilde Eylül 2021 tarihi itibariyle kayıtların başladığını belirten Sert, yapılacak olup sınava girecek adayların en az lise mezunu olması veya 15 Ağustos 2020 tarihinden önce oto alım satım yani galericilik yaptığına dair vergi veya oda kaydının bulunması gerektiği belirtildi.

Mesleki yeterlilik belgesi sınavları için başvuruların; MESLEKİ YETERLİLİK MERKEZİ: İsmet paşa Mahallesi Ahmet Taner Kışlalı Caddesi Sünnetçioğlu Apartmanı No: 67 / 1 Milas adresinde yer alan Başarı Anahtarı Mesleki Yeterlilik Sınav Merkezine veya 0 505 999 99 48 / 0 505 999 48 48 nolu telefon numaralarından yapılabileceğini belirtti.