Mekan Emlak Gayrimenkul Genel Müdürü Tahir Köstek gayrimenkul sektörü hakkında girişimcilere önemli tavsiyelerde bulundu. Tüm eğitimleri tamamlayanlar için emlak ofisi açarken izlenecek yolla ilgili açıklamalar yapan Köstek Uzun zamandır ülkemizde üzerinde çalışılan emlak ofisleriyle ilgili bilinmesi gerekenler bulunuyor. Taşınmaz Ticareti Hakkındaki Yönetmelik Te yer alan yeni yasaya göre gayrimenkul danışmanlığında staj zorunlu oluyor.

Öte yandan yasada yer alan maddelere göre lise mezunlarının bir yıl üniversite mezunlarının ise altı ay staj yapmaları zorunlu tutuldu açıklamasını yaptı.

Tüm eğitimleri tamamladınız izlenecek yol peki nedir?

Hayalinizde emlak ofisine yer seçerken emlak ofisi açacak girişimcilerin bilmesi gereken çok önemli kriter bulunmakta özellikle emlak ofisi açılacak bölge hakkında geniş bilgiye sahip olmak gerekiyor. Öte yandan emlak ofisi açılacak bölgedeki nüfusun yoğunluğuna da dikkat edilmesi gerekmekte.

Emlak ofisine yer seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Kurumlara kolay ulaşılabilecek yer olmasına özen gösterilmeli Belediye ruhsatı için 30 metrekare olması şart Nüfusun yoğunluğun olduğu bölgelere dikkat edilmeli Tabela değeri olan yerde aramanızda fayda var

Emlak ofisi ruhsatı almak için gerekli belgeler nelerdir?

Emlak ofisi ruhsatı almak için işyerinin en az 30 metrekare olması ve belediyeden gerekli belgelerin alınması gerekiyor.

Peki bu belgeler neler?

Tahir Köstek, o belgeleri şu şekilde açıkladı:

Kira kontrat sözleşmesi

MEB ve üniversite onaylı emlak sertifikası

Vergi dairesi kaydı

Meslek odası kaydı

Yangın söndürme tüpü