Öncelikle Emlak Şirketlerini araştırma yaparak Kendilerine uygun ev bulurlar bunun için bölgede güvenilir ve referansları olan emlak şirketlerini tercih ederseniz sizin için daha iyi olur isterseniz emlak34.com web sitesine bakarak kendinize uygun ev arsa var diye bakabilirsiniz. daha sonrası Tabi bunun için son adım kuşkusuz Tapu Müdürlüğünün kapısını çalmak gereklidir. Covis-19 pandemi salgınından sonra Tapu Müdürlüklerinde yeni alınan önlemler kapsamında tapu müdürlükleri artık randevulu başvuru kabul etmekte veyahut başvurular web başvuru uygulaması üzerinden online olarak yapılmaktadır.

Web Tapu Uygulaması Nasıl Çalışır?

Tapu Müdürlüğüne hiç randevu almadan sadece işlem sonucu imza atmak için gitmek istiyorsanız yapmanız gereken şey çok basit. Örneğin amacınız taşınmazınızı satmak ise satıcı kişinin e-devlet şifresi sahibi olması gerekir. E-devlet şifreniz yoksa PTT şubelerinden şifre almanız çok basit. E-devlet şifresi ile Web Tapu uygulaması ile kolaylıkla sisteme giriş yaparak taşınmazlarını listeleyebilir ve Tapu Müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz. Satış işlemi için yapmanız gereken şey açılan pencereden başvuru yap seçeneğini seçerek işlem adımlarından Satış işlemini seçmektir.

Diğer adımlarda işlem yapılacak taşınmazlar, işlem yapılacak Müdürlük, taşınmazın emlak değeri ve alıcı bilgileri gibi bilgiler ile başvurunuzu tamamlayabilir ve başvuru evraklarınızı sisteme yükleyebilirsiniz. Başvurunuz kısa zamanda seçmiş olduğunuz tapu müdürlüğünün ekranına düşecektir. İşleminiz hazırlandığında size harç ve randevu saatini içeren bilgiler SMS yoluyla gelecektir. Teknolojinin etkisiyle artık ev sahibi olmak çok daha kolay!