Sahte bilgisi olmayan emlak ilanları emlakçıların başına sıkıntı çıkaracak hem mali yönden hemde yeni yasada tüm ilanların gerçek değerden satılması sahte ilan girenlerin işi zora girecek bu konuda yaptırımlar geliyor .

Son dönemde Esenyurt ve bazı ilçelerdeki emlak ofisleri tarafından özellikle sahibinden.com ilan sitesi kullanılarak ve üst sırada çıkmak için Sahibinden.com üzerinden yüksek rakamlara doping alınarak internet ortamında müşterileri yanıltan Emlak ofisleri  gerçekte olmayan ucuz ev ilanları verildiği, emlak ofisine bu ilanlar için gelen kişilerin ise başka evlere yönlendirildiği iddia edildi. Tüketici dernekleri tarafından ortaya atılan iddia sonrası sosyal medyada çok sayıda şikâyet postu açıldı.

Asılsız Konut İlanı Sayısı Artıyor

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkanı Aziz Koçal özellikle de son aylarda çok sayıda şikâyet aldıklarını belirtti. Müşteri çekmek için son dönemde bazı emlakçılar sosyal medyada gerçekte olmayan çok ucuz ev ilanları vererek müşterileri emlak ofislerine çekiyor, ardından da çeşitli bahaneler sunarak ilandaki ev yerine ellerindeki gerçek evleri göstererek satış yapmaya çalışıyor.

Yapılan İşlem Suç ve Ceza Gerektiriyor

Koçal emlakçıların kullandığı bu taktiğin aslında 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun maddeleri kapsamında bir suç olarak kabul edildiğini ve ceza gerektirdiğini vurguladı. Tüketicilerin kandırılmasının söz konusu olduğunu söyleyen Koçal bu tip durumlarla karşılaşan kişilerin mutlaka esnaf odalarına şikayette bulunmalarını istedi. Bu tip yanıltıcı ilanların bulunduğu internet sitelerinin ise Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hizmete sunulan Alo 175 hattına şikâyet edilmesi gerekiyor. Özellikle de ucuz konut yerine başka konutların gösterildiği ve bunun için konut gösterme ücreti talep eden emlakçıların şikâyet edilmesi büyük önem taşıyor.