Çok değer verdiğimiz çocuklarımız için onların yaşam alanları olan Çocuk odası, duvar rengi seçimi yaparken hem çocuğunuzun sevdiği, onun zihinsel gelişimine katkı sağlayan renkler seçilmeli...





Binlerce renk alternatifini farklı zevk ve beğenilere göre geliştiren Bi'Boya, çevre dostu iç cephe boyaları ile yaşam alanlarının havasını değiştiriyor. Bi'Boya'nın, özel teknolojiyle geliştirdiği leke itici, su bazlı iç cephe boyası Kolay Temizlenen Comfort ile duvar boyalarındaki lekeler, kirler, çizikler sorun olmaktan çıkıyor. Siz de, kolay temizlenme özelliğiyle çabuk kirlenen çocuk odalarında Comfort serisini tercih ederek, onlara sağlıklı mekanlar oluşturun. Ayrıca Bi'Boya uzmanlarının renk önerileriyle de çocuklarınızın başarı motivasyonlarının artmasını katkıda bulunun.









Türkiye'nin yeni boya markası Bi'Boya, özel olarak tasarlayıp geliştirdiği Kolay Temizlenen Comfort ile boya özelliklerini bozmadan lekeleri kolayca çıkartıyor. Özel formülü sayesinde, rakip muadillerine fark atan Kolay Temizlenen Comfort, yüzeyde bir gün boyunca kalmış lekeleri dahi diğer boyalara göre mükemmel silinebilmesine imkan veriyor. İçeriğindeki saf akrilik bağlayıcı ve leke iticilik için özel geliştirilmiş formülü sayesinde çay, kahve, meyve suyu, is, çimen, çamur, ruj, toz, parmak izi vb. lekelerin üzerinden kolayca silinebilme özelliğine sahip olan Kolay Temizlenen Comfort, ipek mat dokusuyla pürüzsüz bir yüzey oluşturuyor.





Kolay Temizlenen Comfort, içeride oluşan nemi, dışarıya atma kabiliyetiyle de duvarların nefes almasını sağlıyor. Üstün örtme gücüne sahip Kolay Temizlenen Comfort, solvent içermediği ve su ile seyreltildiği için kokmuyor. Ayrıca insan ve çevre sağlığına zarar vermeyerek, düşük VOC değeri ile iç mekan hava kalitesine katkıda bulunuyor.





Renkler motivasyonu artırabilir mi?





Kolay temizlenme özelliği sayesinde fark oluşturan Kolay Temizlenen Comfort, bu sayede çocuk odalarında daha fazla tercih ediliyor. Bi'Boya, ayrıca ailelere sadece kaliteli ve güvenilir boyalar sunmakla kalmıyor aynı zamanda hem kendileri hem de çocukları için uygun renk seçimi için uzman desteği de veriyor.





‘Çocuk odası duvar rengi seçimi nasıl yapılır?', ‘Zeka geliştiren renkler nelerdir?' gibi soruların cevaplarını Bi'Boya uzmanları sizler için hazırladı.





Renkler, sadece büyüklerin değil, çocukların da duygularını etkiliyor. Çocuklar henüz fiziki ve zihinsel gelişimlerini tamamlamadıkları için dışarıdan gelen uyarıcılara çok duyarlı olurlar. Çocuk odası, duvar rengi seçimi yaparken hem çocuğunuzun sevdiği, onun zihinsel gelişimine katkı sağlayan, duygularını harekete geçiren hem de huzur veren renkleri bir araya getirerek doğru bir seçim yapmanız büyük önem taşıyor.





Başarının rengi çocuğunuzun en sevdiği renktir





‘Başarının rengi nedir?' diye düşünüyorsanız; size hemen bunun kişisel özelliklerle alakalı olduğunu söyleyelim. Çocuk odası için boya renk seçimi yaparken, çocuğunun zevklerini göz önünde bulundurmalısınız. İlk olarak onu başarıya taşıyacak renk, en sevdiği renktir. Çocuğunun kişisel özelliklerini dikkate alarak, onun içinde zevkle oynayacağı, uyuyacağı ve kitap okuyacağı bir oda rengi seçmelisiniz. Her renk farklı bir duyguyu hareket geçirse de, çocuklarda öğrenmeyi kolaylaştıran renkler şunlardır:





1) Sarı ile öğrenme sürecini tetikleyebilirsiniz





Çocuğunuz için oda dekorasyonu yaparken, onun sevdiği renklerin yanı sıra farklı renkleri de göz önünde bulundurmalısınız. Çocuk odası duvar rengi seçenekleri arasında sarının tatlı tonlarını seçerek, onun dikkatinin artmasını sağlayabilirsiniz.





2) Mavi huzuru sembolize eder





Mavi, doğadaki en güzel renklerden biridir. Doğal ve yapay aydınlatmalar ile harika uyum yakalayan mavi ve tonları, çocuk odalarında tercih edilmesi gereken ideal renklerdendir. Özellikle turkuaz denizi ve gökyüzünü çağrıştırdığı için çocuğunuzun zihnini toplamasına katkı sağlar.





3) Yeşil ile doğal bir atmosfer oluşturun





Yeşil, doğanın rengidir. Temizliği, saflığı, yaşamı ve doğayı simgeleyen yeşili, çocuğunuzun odasında mutlaka kullanmaya özen gösterin. Çocuğunuzun ders çalışırken odaklanma ya da kolay sıkılma problemi varsa; yeşilin tonlarına boyanmış bir oda dekore etmek akıllıca olur. Odasındaki duvarlarda kullanacağınız yeşil rengi ile odaya doğal bir atmosfer katabilirsiniz. Yeşilin huzurlu ortamına sahip odasında çocuğunuz, kaliteli vakit geçirerek dikkatini daha kolay toplayabilir.





4) Turuncu ile sosyal bir birey olmasını sağlayın





Turuncu da, çocuk odası duvar rengi seçimi yaparken tercih edebileceğiniz güzel bir renktir. Çocuğunuz, sosyal ve dışa dönük bir renk olan turuncu ile kendini güvende ve sosyal hissedecektir. Turuncunun canlı ve dinamik bir renk olması sayesinde sabahları zinde ve mutlu uyanacaktır.





5) Özgün tasarımlar ile harika işler çıkarabilirsiniz





Çocuk odası duvar rengi seçerken, çocuğunun odasını tek bir renge boyamanıza da gerek yok. Onun hayal gücüyle yarışacak kadar özgün tasarımlar yapabilirsiniz. Mesela, onun en sevdiği çizgi film karakterinin çıkartmasını odasındaki duvara yerleştirebilirsiniz. El yeteneğiniz varsa çocuğunuzla birlikte gezegenleri, yıldızları, arabaları, dağları duvarlarda oluşturarak harika vakit geçirebilirsiniz.