İngiliz oyuncu Kate Winslet ve eşi Edward Abel Smith, bir anda servetlerine servet kattı. Winslet'ın eşi Smith'in büyükannesi, çifte mirasından kendilerinin bile beklemediği kadar büyük bir pay bıraktı. Ünlü iş insanı Richard Branson'ın yeğeni olan Edward Abel Smith'in  büyükannesi olan Eva Branson, geçen yıl ocak ayında 96 yaşında hayata veda etti. Eva Branson'un hatırı sayılır servetinden Winslet ve eşine hiç de küçümsenemeyecek bir miras kaldı. Bu mirasın ardında yatan nedenin ise yıllar önce Winslet'in Eva Branson'un hayatını kurtarması olduğu belirtiliyor.

PAHALI EV VE PARA

Eva Branson İngiltere'de bulunan 65 bin dolarlık yani yaklaşık 1 milyon TL değerindeki yazlık evini çifte miras olarak bıraktı. Bununla da yetinmedi ve miktarı açıklanmayan yüklü bir para da Winslet ve eşine kaldı.

"Eva Branson, aslında bir anlamda hayatını da Kate Winslet'a borçlu. 2011 yılında Richard Branson'a ait Necker Adası'nda tatil yaptıkları sırada büyük bir yangın çıktı. O sırada Eva Branson'ın torunuyla henüz flört bile etmeyen Kate Winslet, yaşlı kadını alevlerin arasından kurtardı. Bu olayın ardından Kate Winslet ile Eva Branson'ın torunu flört etmeye başladılar. Çift, daha sonra evlendi. Eva Branson'ın mirasından bu kadar büyük bir miktarı Winslet ve eşine bırakması da yaşlı kadının, hayatını kurtardığı için ünlü oyuncuya bir jesti olarak nitelendirildi."

YANGIN SIRASINDA ÇOCUKLARI DA YANINDAYDI

Büyük yangın 2011 yılında iş insanı Sir Richard Branson’un Karayipler’deki özel adası Necker’daki evinde çıkan yangında çocuklarıyla ölümden dönen Oscarlı aktris Kate Winslet, o geceyi anlattı. The Graham Norton Show’da konuşan aktris, uykuda yakalandığı yangın sırasında bir ara sutyenini giyip giymeme tereddüdüne düştüğünü anlattı. Kate, “4.30’da uyandık. Yatak odasına koştum, sutyenimi giymeye başladım. Sonra vazgeçtim. Felaket anlarında bunun gibi ilginç şeyler yapabilirsiniz. Tişörtü üzerime geçirdim; çocuklarımı ve Branson’ın annesini alıp evden çıktım” dedi.

Kaynak: Hürriyet