2 Haziran itibarıyla başlayan tarihi kampanyada vatandaşın ertelediği talep harekete geçti. Satış ofislerinde gece 02.00'ye kadar konut satışının yapıldığı kampanyada 1 ayda 10 milyar liralık 7 bin bağımsız bölüm satıldı.

SEKTÖRE YENİ BİR MODEL GELDİ

Bugüne kadar birçok kampanya yaparak elini taşın altına koyan Emlak Konut'un başlattığı tarihi kampanyanın kalıcı olacağı öğrenildi. Konut sektöründe yeni bir finansman modeli olarak devam etmesi planlanan kampanya, geliştirilerek özel sektör firmaları tarafından da kullanılabilecek. Hayata geçirilen bu hamleyle, vatandaşın ödeme güçlüğü çekmeden ev sahibi olması, durgunlaşan konut satışlarının canlanması ve diğer konut firmalarının da bu kampanyaya katılarak sektörü hareketlendirmesi bekleniyor.

KAMPANYAYA YENİ PROJELER EKLENDİ

26 projeyle başlatılan kampanyada Yeniköy Konakları, Tual Adalar, Göl Panaroma ve İdealist Cadde projelerindeki konutların tamamı satıldı. Şirket yoğun talep nedeniyle, Emlak Konut Florya Evleri, Esenler Emlak Konutları ve Başakşehir Avrasya Konutları'nı da kampanyaya dahil etti. Ödemenin 24 ay sonra başladığı kampanyada konut fiyatının yüzde 80'i için kredi kullanılabilecek. Kalan yüzde 20'lik ödeme için ise yüzde 5 peşinat verilecek. Geri kalan yüzde 15'lik kısım da üçüncü yılda ödemeye başlanacak. Faiz oranı ise 15 yıl vadede 1 milyon liraya kadar yüzde 0.69 uygulanacak. Kampanya kapsamında yüzde 10 da indirim uygulanacak.

İŞTE DEV KAMPANYAYA YENİ KATILAN PROJELER

1. Florya Evleri 
2. Semt Bahçekent 
3. Gebze Emlak Konutları 3. etap 
4. Başkent Emlak Konutları 
5. Benim Kentim Yalova 
6. Başakşehir Avrasya Konutları 
7. Bizim Mahalle 
8. Allsancak 
9. Köy Zekeriyaköy 
10. Avangart İStanbul 
11. Avrupark Hayat 
12. Büyükyalı İstanbul 
13. Cer İstanbul 
14. Düşler Vadisi Riva 
15. Ebruli Ispartakule 
16. Evora Denizli 
17. Evora İZmir 
18. İstmarina 
19. Karat 34 
20. Koordinat Çayyolu 
21. Merkez Ankara 
22. Nidapark İstinye 
23. Nidapark Küçükyalı 
24. Niğde Emlak Konutları 
25. Ormanköy Çekmeköy 
26. Temaşehir Konya 
27. Tual Bahçekent 
28. Validebağ Konakları 
29. Esenler Emlak Konutları.

Kaynak: Sabah