Emlak Konut GYO’nun iştiraki olduğu projelerde “Hayallerini Erteleme Türkiye” sloganıyla başlatılan tarihi kampanya ile birlikte bir hafta içinde 3 bin konut satılarak 3.5 milyar liralık satış hasılatı elde edildi.





Konutta faizlerin düşmesiyle birlikte başlayan hareketlilik sürüyor. Kamu bankaları 2 hazirandan bu yana konut alıcılarına yeni (sıfır) daireler için 0.64, ikinci el konutlar için yüzde 0.74 faiz oranıyla İstanbul, Ankara ve İzmir’de 750 bin liraya, diğer şehirlerde 500 bin liraya kadar ilk 12 ayı geri ödemesiz 180 ay vadede kredi sağlıyor.





Faizlerin düşüşü sonrası Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı olan Emlak Konut GYO da 26 projede 10 bin konutu kapsayan bir kampanya başlattı. Emlak Konut’un ilk 2 yılı ödemesiz, yüzde 10 indirim ve yüzde 5 peşinatlı kampanyası yoğun ilgi ile karşılaştı. Şirket tarafından yapılan açıklamada gerek form doldurmak, gerek telefon açmak ve gerekse de projelerin satış ofislerine giderek yapılan başvuru sayılarının 100 bini aştığı belirtildi.





Emlak Konut projelerinde 7 günde 3 bin konut satılırken satış cirosu 3.5 milyar lirayı buldu.





Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un açıklamasına göre, GYODER, KONUTDER ve İNDER gibi yüzlerce üyesi bulunan sektörel dernekler de kampanyaya katılmak istiyor. Ayrıntılar önümüzdeki günlerde netleşecek.