Tapu'da sizden habersiz yapılan işlemlerden anında haberdar olmak ister misiniz? Dolandırıcı sahtekarlar tarafından mağdur edilen binlerce insan arasına girmek istemiyorsanız bu haberimizi dikkatli okuyun. E-Devlet üzerinden tek bir tıklama ile gayrimenkullerinizi koruma altına alabilirsiniz.





Emlak Haberi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Özel 'in özel haberi Ülkemizde insanların güçlükle sahibi olduğu gayrimenkuller için sahtekârlar sürekli yeni yöntemler geliştiriyor. Siz oturduğunuz ev ya da arsa, dükkan, gibi mülklerinizin yıllar sonra veya ansızın başka birine geçtiğini duyduğunuzda şoka girmişsinizdir. Bilindiği gibi bu tip konular ülkemizde sürekli yaşanıyor. İşte size bu tip dolandırıcılığın önüne geçebileceğiniz çok kolay bir yöntemden bahsedeceğiz.





Yıllık ortalama 8-10 milyona yakın tapu işlemi yapılan
ülkemizde sahte evrak ve fotoğraflarla binlerce tapu işlemi yapılıyor. Rakamlar
bir hayli yüksek olunca bu gibi durumlar oldukça fazla yaşanıyor. Bilgilerine
ulaştığı vatandaşın tapuya kayıtlı ev, arsa ve iş yeri gibi taşınmazları sahte
evraklar üzerinden ele geçiren dolandırıcılar vatandaşın haberi olmadan birçok
işlem yapıyor.





Tapu Dolandırıcılığına Yeni Önlem; “Tapu Telefon Bilgileri Beyanı”





e-Devlet üzerinden yapılacak olan basit bir işlemle Tapu
kayıtlarında sizin adınıza yapılacak tüm işlemlerden anında haberdar
olacaksınız. Size gelecek bildirim sayesinde Tapu müdürlüklerinde yapılan
işlemin size ait olup olmadığını çok rahat bir şekilde haberdar olarak
yaşanacak mağduriyetlerin de önüne geçmiş olacaksınız.





Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nün, bu tür dolandırıcılıklara karşı basit ama oldukça güvenli bir koruma yöntemi var. O da Tapu Telefon Bilgileri Beyan’ı. Günümüzde Türkiye’nin en önemli kamu ağı olan e-devlette, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne ait birçok uygulamaya tek tuşla ulaşmak oldukça kolay hale geldi. İşte tapu dolandırıcılarına karşı basit ama güvenli bir yöntem sağlayan Tapu Telefon Bilgileri Beyan’ı da onlardan biri. Bu yöntem sayesinde e-devletten yapılacak küçük bir işlemle vatandaşların üzerine kayıtlı taşınmazı koruması altına alması çok basit. Tapuda kayıtlı taşınmazların üzerinde başlatılan herhangi bir işlem ile alakalı kişileri bilgilendirmek için  hazırlanan bu yeni uygulama ile tek bir mesajla gayrimenkulü koruma altına almak mümkün.





Bunun için yapmanız gereken sadece e-devlete girip, Tapu
Kadastro Genel Müdürlüğü, Tapu Telefon Bilgileri Beyan kısmına girdikten sonra
karşınıza çıkacak ekranda beyan edeceğiniz telefon bilgilerini takbiste TC
kimlik numarası kayıtlı olan tapu kaydınızla eşleştirmek. Onayladıktan sonra da
cep telefonu numaranızı ilgili alana yazarak kaydetmek. Bu prosedürü
tamamladıktan sonra, bu yeni uygulama ile kişinin adına kayıtlı taşınmazlar ile
ilgili herhangi bir işlem başlatıldığında kişiye kısa mesaj (SMS) yoluyla bilgi
veriliyor.





Böylece tapu üzerinde yapılan işlem kişinin bilgisi ve isteği dışında ise kişi hemen ilgili tapu müdürlüğü ile irtibata geçerek duruma engel olabiliyor. Dolandırıcıların ağına düşmemek için basit ama güvenli bir çözüm getiren Tapu ve Kadastro Müdürlüğü bu sayede vatandaşın üzerine kayıtlı taşınmazlar için tapuda bilgisi dışında hiçbir işlem yapılmasına izin vermiyor. Hiç kimse mülkünüzü sizden habersiz satamayacağı gibi bu yeni uygulama sayesinde ipotek ve haciz gibi durumlardan kısa mesaj yoluyla anında haberdar olacaksınız. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü yetkilileri uygulamanın tapuda işlem güvenliğini önemli ölçüde artırdığına dikkat çekerken, vatandaşın taşınmazla ilgili diğer konularda da bilgilendirileceğinin altını çizdi.