Evet şikayetvar.com'a yapılan o kadar şikayet ve yorum varki insanlar hangisi gerçek hangisi sahte ilanlar için yüzlerce telefon ve zaman kaybederek en öneli olan insanların zamanını çalışıyorlar bu yetmiyor muş gibi parasını çalışıyorlar kim ne zaman dur diyecek bu sahte ilan giren emlakçılara ?





İşte Yapılan Yorumlar ve Şikayetlerden Bazıları.





Sahibinden.com Sitesi siteye giren emlak arayan araç arayan vs... İnsanların kandırılmasına alenen müsaade ediyor. Göz yumuyor. Bunu neden yapıyor? Çünkü satış yapan insanlar kurumsal üyeler ve bunlardan para alıyor para kazanıyor. Yaklaşık 10 Gündür Daire için emlakçılar la görüşüyorum, görüştüğüm 10-12 emlakçı dan sadece bir ilandaki evin gerçekte olduğunu gördüm diğerlerinin hepsi yalancı, ilana koydukları daire yok görmek istediğinizde başka daireye yönlendiriyor sizi. Yok iskan yok yok daireyi alırsanız şöyle olur böyle olur gibi yalanlarla sizi ilandaki daireyi göstermiyorlar.





Bu işin yayınını yapan kuruluşa bu ilan gerçek değil bu ilan sahte ve hatta bu firma güvenilmez diye bir şikayette bulunamıyorsunuz. İlanın altında bu ilan gerçek değil diye yorum yapılabilse insanlar boşuna zaman kaybetmemiş olacak ama Sahibinden.com yıllardır bunu yapmıyor. Neden yapmıyor çünkü o zaman bu kişiler kurumsal üye olmayacak siteye para vermeyecek. Sitenin vukuatları sadece bu kadar değil başkasına ait arabaların fotoğraflarını koyup satan, olmayan ekipmanları satan. Tüketiciyi korumak için yapılacak tek hareket, satılan ürünün altına insanların yorum yapabilmesidir. Ben 40 km yol gittim emlakçıya daireyi görmek için öyle bir daire yok. Yalandan koymuş ben bu ilanın altına bu yorumu yapmalıyım. Benden sonra insanlar da bu yorumu görüp bu ilana inanmamalı ve firmanın diğer ilanlarına da bakmamalı herkes kendine çeki düzen vermek zorunda kalmalı.





Sahibinden.com'u kurulduğu günden beri takip ediyorum ve
kullanıyorum. Sahibinden.com son yıllarda "sinekten nasıl yağ çıkartırız
mantığı" ile gerek"emlakçılara izin verdiği" manipülatif ilanlar
gerekse bireysel kullanıcıya uyguladığı ilan fiyat politikaları ile sevilmez
hale gelmiştir.





Mağaza açan rutin ödeme yapan emlakçı, çok düşük kiralı bir
ilan veriyor, arıyorsunuz. "o ilan verildi ama şurada şu fiyata başka bir
daire var" ahlaksızlığını Sahibinden.com un nezaretinde ve izni ile
yapıyor.





İlanı neden kaldırmadınız diyorsun! Unutmuşuz diyor, ama ilan 10 gün daha orada duruyor.Ya da kopara aldık daha kontrat yapılmadı yalanını uyduruyorlar.Sahibinden.com'a defalarca şikayet ettim kesinlikle cevap bile alamıyorsunuz.Çok üstlerseniz emlakçı o ilanı kaldırıp başka bir sahte ilan koyuyor.





Sitede ki emlak ilanlarının %90 sahte boşuna araştırma yapmaktan boşuna telefonda vakit harcamaktan gına geldi. Emlakçıların verdiği ilanlara İtimat etmeyin maalesef büyük çoğunluğu sahte ilan olmayan malın ilanını veriyorlar bir de güzel resimlerle süsleyip fiyatını da uygun yazıyorlar!





Sahibinden uzun süredir Antalya da ev bakıyorum ama maalesef o kadar art niyetli emlakçı ya da sahte ilan var ki insan artık gerçek ilan mı değil mi diye ilanlara güvenemiyor. Yorum kısmı eklense en azından insanlar emlak şirketleri için yorum yapsa kimse yanıltılmasa ve insanların hayalleri ile oynanmaz. Emlak şirketleri de bunun rahatlığı ile yalan/yanlış ilanlar yayınlayıp insanları kandırıyorlar. Sahibinden'de sahte ilandan geçilmez olmuş. Kendi güvenirliklerini kaybediyorlar bu emlak şirketleri yüzünden. Buna bir çare bulunsun artık...





Emlak kategorisinde bazı firmaları sahte ilan ve sahte konum paylaşıldığı için şikayet ettim. Fakat sanırım yeni müşteri temsilcisi ya da işlerden anlamayan kişiler alan sahibinden ilanları kontrol etmeden incelemeden sahte ilan olmadığına karar veriyorlar. Defalarca ilan kaldırılmasına rağmen tekrar tekrar aynı sorunları yaşadım. En son olarak kaldırılan ilanların yerine mağaza kullanıcıları tekrar ilan attı ve şikayet ettim. Fakat bu mağaza kullanıcıları insanları kandırmaya devam etmektedir. Bu doğrultuda sahibinden'de bu haksız kazanca ortak olarak iş yapmaktadır. Bu kadar büyük bir firma aylık 1200-1300 TL veren bir iki firmayı düzeltemiyorsa daha buna başka bir sözüm yok. Hürriyet ve milliyet aracılığıyla yapılan şikayetler anında değerlendirilir ilanlar yada mağaza kullanıcılığı iptal edildi. Sahibinden'de aynı şekilde bir üslup beklenirdi.





Sahibinden.com’u aktif kullanan bir firmayız. Fakat her
geçen gün tekelleşerek özellikle emlak ve otomotiv kullanıcıları üzerinde
baskılar artarak devam etmekte. Kendi faaliyet bölgemizde 100'e yakın blokta
sadece 8 daire tipi bulunmakta ve toplu konut projesi olduğu için tüm daireler
hemen hemen aynı olmasına rağmen "ilanımızda aynı dairenin resimlerini
kullanarak" "SAHTE İLAN" hazırlamak suretiyle tüm ilanlarımız
arka sayfalara atılıyor.





Çağrı merkezi personeli ise normal kullanıcıdan aldıkları
ücretin 4 katı fiyata ilanları ücrete satmaya kalkıyor. Farklı sektörlerde aynı
ilan aynı resimler ile sayfalar dolusu nasıl yayınlanıyor deyince de hiçbir
izahat yapmadan "sistem böyle deniyor!