Dünyada ve ülkemizde etkisini hissettiren ve hayatın olağan akışını durduran koronavirüs salgınında hükümetimizin duruşu tüm dünyaya örnek oldu. Sağlık altyapımızın gücüyle,  salgın döneminde ekonomiyi güçlendirici alınan önlemler birleşince bu süreci az yara alarak atlatıyoruz. Tüm piyasaları etkileyen koronavirüs salgını konut piyasasını da etkiledi.





Bu dönemde satışlar durma noktasına geldi. Hükümetimiz aldığı kararlarla bu süreci çok iyi yönetse de emlak sektöründe oldukça durgun günler yaşandı. Pandemi döneminde sağlığımız için satış ofisleri kapandı, şantiyelerde çalışmalar neredeyse tamamen durduruldu. Konut piyasasında yaşanan bu durgunluğa Emlak Konut’un başlattığı kampanya hareketlilik kazandıracaktır.





“Yeni normal”e geçiş yaptığımız bu günlerde konut almak için bekleyen yatırımcı harekete geçecektir. Bununla birlikte kamu bankaları tarafından başlatılan Türkiye’nin en düşük konut kredisi faiz indirimiyle sıfır konutlar için 15 yıl vadeli yüzde 0.64, ikinci el konutlar için ise yüzde 0.74 faiz uygulanacak olması vatandaşımızın 12 ay ödeme yapmadan ev sahibi olmasını sağlayacaktır.  Bu süreçte vatandaşımız hükümete olan güveniyle birlikte yatırım yapmaya devam edecektir. Kamu bankalarının başlattığı konut kredisi faiz indirimi bu dönemde konut alıcısı için en uygun zamanlardan biri olduğunu gösteriyor.





Önümüzdeki dönemde konut fiyatlarında artış yaşanmasını öngörüyoruz. Yatırımcılar bu kampanyayı kaçırmamalı. Bir daha bu fiyatlarla uygun ev satın almak mümkün olmayabilir.  Sektörün çatı kuruluşlarının başlattığı kampanyaları Kuzu Grup olarak her zaman desteklemekteyiz.