İnşaatçılar Platformu ve Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİM-DER) Başkanı Hamza Can, ekonomimiz ve Türk Lirası üzerinde oynanan oyunların derinleştiğini belirterek, “Yabancı para birimlerine karşı paramız onurumuzdur. Spekülasyonlarla parayla para kazananlar bu ülkede emek hırsızlığı yapmakta, ülkemin geleceği ile oynamaktadırlar. ABD merkezli ülkemize gelen dalgaları kırmak, saldırılara set olmak zorundayız” dedi.


 

“YARINIMIZ OLMAZ”

İnşaatçılar Platformu ve Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği olarak milli paramıza sahip çıktıklarını, dış kaynaklı saldırılara karşı birlik olduklarını ifade eden Hamza Can, “ABD kaynaklı ülkemin ekonomik ve bağımsızlık değerlerine karşı bir saldırı var. Böyle bir ortamdan istifade etmek isteyen yerli işbirlikçileri görüyorum. Kısa vadede döviz hareketleri ile servetinize servet katabilirsiniz, fakat ülkemin temeline konulan bu dinamiti görmezsek yarınınız olmaz. Gerçekleri görmemiz, buna göre hareket etmemiz gerekmektedir. Daha önceki dönemde (Alışverişte ve tasarrufta milli paranı kullan, işin yürüsün, Türkiye büyüsün) kampanyası yürüttük. Döviz cinsinden para birimlerine asla itibar etmedik. Şimdi ise ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için (Milli Paramız Onurumuzdur) kampanyası başlattık. Şimdi ülkemizin ve devletimizin yanında olmayacaksak ne zaman olacağız?” şeklinde konuştu.

 

“DÖVİZ CİNSİNDEN PARA BULUNDURMAYACAĞIZ”

İnşaatçılar Platformu Başkanı Hamza Can, müteahhitlerin milletin değerlerine, ülkenin gerçeklerine sahip çıktığını belirterek, “Tüm meslektaşlarımıza, mimarlarımıza, mühendislerimize, taşeron firmalarımıza ve çalışanlarımıza sesleniyorum. Paramıza sahip çıkacağız, ülkemizi hedef tahtası olmaktan çıkaracağız. Elimizde, hesabımızda, yastık altında döviz cinsinden para birimi bulundurmayacağız. Olanları da hemen bozduracağız. Böylece küresel aktörlerin kumpaslarını bozacağız” ifadelerini kullandı.

Döviz kurlarındaki dalgalanmalardan en çok kendilerinin etkilendiğini belirten MİM-DER Başkanı Hamza Can, “Döviz ve faizlerdeki artış sebebiyle konut satışları bıçak gibi kesildi. Çünkü insanlar yarının ne getireceğini bilmiyor. Biliyoruz ki şu anda dalga dalga gelen saldırılar var. Bir ve birlikte hareket ederek, milli değerlerimize sahip çıkarak dalga kıran olacağız. Sıkıntıları aştıktan sonra da biz dalga olup büyüyeceğiz, güçleneceğiz ve Dünyada söz sahibi olacağız” dedi.

 

“TÜRK LİRASI SİYASETİN ÜZERİNDEDİR”

Alışverişte, gayrimenkul kiralamada, dış ticarette ve tasarrufta Türk parasının kullanılmasının bu ülkede yaşayan herkesin menfaatine olduğuna dikkat çeken Hamza Can, “Ülkemizi seviyoruz, paramıza sahip çıkıyoruz. Bu konu siyasetin üzerindedir. Tüm siyasi partilerimizin, sivil toplum örgütlerinin, meslek kuruluşların ortak bildiriler yayınlayarak ülkemizin geleceğine sahip çıkması gerekmektedir” diyerek açıklamasını tamamladı.