İstanbulluların konut ihtiyacını karşılamaya yönelik projeler geliştirmek amacıyla 1987 yılında kurulan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak faaliyetlerine devam eden İstanbul Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KİPTAŞ), 6 farklı projesindeki toplam 272 konutu, riskli yapılarda oturan vatandaşlara öncelik tanınacak şekilde çok özel fiyat ve ödeme koşullarıyla satışa sunuyor.





Kampanya kapsamında; 17 Şubat 2020 tarihinden itibaren, İstanbul’da oturduğu riskli yapı raporlu evi dışında herhangi bir evi olmayan, 18 yaşını doldurmuş ve ödeme alışkanlığına sahip kişiler için satış süreci başlayacak.





Projelerle ilgili bilgiler, KİPTAŞ’ın kiptas.istanbul internet sitesinin yanı sıra sosyal medya hesaplarında yer alıyor. Ayrıca; 3 Şubat – 17 Şubat 2020 tarihleri arasında Zeytinburnu Merkezefendi’de bulunan KİPTAŞ Genel Müdürlüğü’ne başvurarak, detaylı bilgi almak mümkün.





Daire tipleri, satış fiyatları ve ödeme koşulları





Brüt 83 ile 166 metrekare arasında değişen dairelerde satış fiyatları 185.000 TL’den başlıyor. Peşin alımı tercih edenlere yüzde 10 ek indirimin yapıldığı konutlara talip olan ve halen riskli yapılarda yaşamını sürdüren vatandaşlara 24 ay vade farksız, 36, 48 ve 60 ay için 0.75 faiz oranı ve banka masrafsız sabit ödeme imkanı sağlanıyor.