TÜRKİYE İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2018 yılı haziran ayı konut satış istatistiklerine göre. Antalya, 5335 konut satışıyla en fazla konut satılan 4'üncü kent oldu. Antalya’da konut satışlarının yoğun olarak yaşandı bölgelerin villa projelerin olduğu Döşemealtı ve Konyaaltı olması dikkat çekti.


İmar yapısı ve doğası ile yatırımcıların dikkatini çeken ve yerel yönetimin 3 kattan fazla imar vermediği Döşemaltı, bölge halk tarafından “ villa bölgesi ” olarak anılmaya başlandı. Doğa, deniz ve kent yaşamını aynı anda sunan bölgeyi genelde emekli siyasi ve bürokratlar tercih ediyor. Antalya’nın şehir içi ve şehirlerarası ulaşım güzergâhında yer alması sebebi ile değeri katlanarak devam eden bölge, tatilcilerin en çok şikâyet ettiği nem ve sıcaklıktan açısından da merkeze göre 6 derece daha serin olması ile dikkat çekiyor.

Son dönemde bölgede yaptığı yatırımlar ile dikkat çeken ve ilk projesi olan Vali Konakları Yönetim Kurulu Başkanı Turan Eren, bölgenin hem yatırımcı için hemde oturmak isteyenler için cazip olduğunu belirtti.

ANTALYA’NIN EN DEĞERLİ BÖLGESİ OLACAK

Döşemealtı’nın önümüzdeki 5 yıl içerisinde Antalya’nın en değerli bölgesi olacağını vurgulayan Turan Eren, Döşemealtı’ndaki projelerde uyguladıkları garantili kooperatifçilik modelinin inşaat sektörüne yenilik getireceğini belirterek şunları söyledi.

“ Döşemealtı’da uygulamış olduğumuz garantili kooperatifçilik sistem ile hafızalarımıza kazınan olumsuz kooperatifçilik modelini ortadan kaldırarak ,ülke genelinde başarıyla uygulanan bir sisteminde öncüsü olduk. Garantili kooperatifçilik sistemiyle üyelerimize taahhüt ettiğimiz proje detaylarını teknik şartname sözleşme altına alıyoruz. Teslim ettiğimiz konutlarda birebir teknik şartname uygun yapıyoruz. Üyelerimiz ile kesinlikle birebir para alışverişine girmiyoruz. Üyelik aidatını bankaya ödeyen üyemizin hesabından inşaatın ilerlemesine göre proje hesabına geçiş yapılıyor. Üyelerimiz bütün süreci banka ile yürütüyor. Ayrıca anlaşmalı banka ile yapmış olduğumuz protokol gereği üyelerimiz mevcut faiz oranlarından yüzde 50, 55 daha indirimli konut kredisi kullanabiliyorlar” dedi.

VALİ KONAKLARI 2

Antalya merkeze 15 dakika uzaklıkta yer alan Vali Konakları 2, 125 bin metre kare üzerine kurulu 400 adet konuttan oluşuyor. 2+1, 3+1, tek katlı müstakil villa, müstakil dubleks villa, havuzlu tek katlı müstakil villa, havuzlu dubleks müstakil villa, ikiz villa gibi 7 farklı konut tipinin yer aldığı projede her türlü yaşam standardına uygun daireler yer alıyor.