Zeray Esil Projemizin Ankara-İstanbul Anadolu TEM otoyoluna yakın olması, İzmit Körfezi ile Sapanca gölü arasında bulunması ve ayrıcalıklı bir konuma sahip olmasının yanı sıra, yerel bir proje olmaktan çıkıp ulusal proje olma özelliği taşımaktadır.

Zeray Esil projemize ilişkin olarak bugüne kadar tamamlanan mobilizasyon çalışmaları, projenin statik özellikleri, projenin master planı, iş programı, iş gücü planlaması ve projenin yatırımına(bütçe) ilişkin detayları burada sizlere paylaşacağım.

Ayrıca yönetim kurulumuz tarafından onaylanan 5 yıllık stratejik planlamamız ve 2025 hedeflerimizi de özet olarak sizlere aktaracağım.

Zeray Esil projemizde mobilizasyon çalışmalarımız 7 Temmuz 2021 tarihinde başlatılmıştır. Mobilizasyon çalışmaları kapsamında;

Yeterli kapasitede konaklama alanı ve yemekhane alanları ile birlikte aynı anda 40 teknik personelin çalışabileceği, şantiye teknik ofislerinin yapımı Eylül 2021 yılının sonuna kadar tamamlanmış olacaktır.

Şu anda çatısı altında bulunduğumuz satış ofisinin inşaat süreci mobilizasyon çalışmalarına paralel olarak Temmuz 2021’de başlanmıştır. Ekim 2021 sonunda inşaat süreci tamamlanarak Kasım 2021’de daire satışlarımız başlamıştır. Satış ofisimizde Esil projemizin teknik /iç tasarım özelliklerini kapsayan 2+1 örnek dairemiz de bulunmaktadır.

Projemizin Betonarme yapısı, deprem kuşağında olması hassasiyeti gözetilerek, süneklik düzeyi yüksek konvansiyonel betonarme çerçeveler ve perde sistemlerinin birlikte kullanıldığı son deprem yönetmeliğine ve TSE standartlarına uygun olarak inşa edilecektir.

Yapıların tasarımında yapı-temel hesapları ve zemin etkileşimi dikkate alınarak tasarımında kullanılan uluslararası güvenliği kanıtlanmış taşıyıcı sistem davranışlarını en iyi şekilde tanımlayan üç boyutlu modeller ve analizler yapılmış radye temel sistemi kullanılacaktır.

Zeray Esil projesinde, yapı malzemesi olarak yüksek mukavemetli, korozyona mukavim ve uzun tasarım ömürlü, nitelikli beton malzemesi olarak (C30 – C35) beton sınıfları ve ilgili standartlara tam uyumlu S420a sismik nervürlü betonarme demiri gerektiği biçimde ve ilgili statik projelere uygun olarak kullanılacaktır.

Binalar, yüksek enerji sönüm kapasitesine sahip betonarme çekirdek perdeler ve çerçevelerin birlikte kullanıldığı taşıyıcı sistem omurgasına sahip olacaktır.

Zeray Esil projemizde yaklaşık 40 teknik personel(mimar, mühendis, tekniker) ve projenin imalatlarının yoğun olacağı dönemde yaklaşık olarak 800 direk çalışan ve dolaylı olarak satın almalar, tedarikler, teminler ve diğer tüm paydaşlar dikkate alındığında ise toplam 2.500 kişilik bir istihdam sağlanması hedeflenmektedir.

Zeray olarak proje yönetimimizde yalın ve çevik yönetim metodlarını kullanıyoruz. Çevik yönetim metodu yaklaşımı ile hazırlanan master planın ana çerçevesinin dışına çıkmadan anlık olarak proje yönetim süreçlerini gerektiği durumlarda değiştirilmesi, güncellenmesi ve geliştirilmesini sağlamaktayız.

Zeray Esil projemizin master planını özetle belirtmek gerekirse;

Kazı Hafriyat İşleri: 17 Aralık 2021 tarihinde Zeray Esil projesinde temel kazı çalışmaları başlatılmıştır. Hafriyat çalışmalarımız yaklaşık 3 ay sürmesi hedeflenmiştir.

Kule Vinç Planlaması: Esil projemizde aynı anda tüm inşaat alanını tarayacak şekilde 4 adet 65 mt bom uzunluğunda ve bom ucu minimum 1,5 ton ve genel olarakta 8 ton kapasitede olacak şekilde kule vinç planlanmıştır ve şubat ayı başında ilk kule vincimizin kurulum çalışmalarına başlanacaktır. Böylece aynı anda tüm binaların inşaat sürecinin paralel olarak yürütülmesi sağlanacaktır.

İlk Temel Atma: İlk temel betonarme çalışmalarımıza 4 Şubat 2022 tarihinde başlanması planlanmakta ve betonarme imalatlarımız ise yaklaşık 10 ay süreceği öngörülmektedir.

Proje Toplam Süresi: Projemizin toplam süresi 733 gün(24,4 ay) olarak planlanmış olup

18 Aralık 2023’te tamamlanması hedeflenmektedir.

Projenin Ekonomik Değeri: Zeray Esil projemizin toplam inşaat metrekaresi 126.000 m² olup yaklaşık yatırım değeri 910.000.000 tl olarak öngörülmektedir.

Değerli Konuklarımız,

Zeray’ın yönetim kurulu tarafından onaylanan “Beş Yıllık Stratejik Planlama Ve 2025 Hedeflerimiz” kapsamında;

Önümüzdeki 5 yıllık stratejik planlamamızda yer alan hedeflerimiz ve ulaşmak istediğimiz başarı özet olarak belirtmek gerekirse:

Büyüme Hedeflerimiz:

Üretim kapasitesi dikkate alındığında 2025 Yılına kadar;

Türkiye çapında ilk 10 (on) firma arasında olacak şekilde ZERAY’ın inşaat sektöründe öncü firmalar arasında yerini alması hedeflenmiştir.

Konut Üretim Hedefi:

Yıllık ortalama 1600 konut üretimi ve 5. yılın sonunda toplam 8000 konut üretim hedeflenmiştir.

Konut üretimi başta Kocaeli, İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir ve Antalya olmak üzere Türkiye’nin tüm bölgelerinde konut üretilmesi hedeflenmiştir.

2025 yılı sonuna kadar yurtdışında uluslararası nitelikte en az bir konut projesinin tamamlanması hedeflerimiz arasında yer almaktadır.

Üretim Çeşitlilik Hedefi;

Konut Projeleri ile birlikte Avm gibi ticari alanlar, okul, hastane, sanat yapıları ve sanayii kollarında projeler üretilmesi de 5 yıllık stratejik planlama çerçevesinde yer almaktadır.

İstihdam Hedeflerimiz:

ZERAY’ın 2025 yılına kadar istihdam ile ilgili hedefleri ise;

Teknik Personel:

200’ün üzerinde Mimar / Mühendis / Tekniker / Teknisyen / İktisatçı / İşletmeci / Finansçı / Muhasebeci vb. teknik ve uzman personel istihdam etmek. (Beyaz Yaka)

ZERAY’ın 2025 yılına kadar yaratacağı istihdam ile 4000 direkt istihdam ve ZERAY’ın çatısı altında istihdam edilecek Tedarikçi / Taşeron / Alt Yükleniciler vb paydaşlar dikkate alındığında ise yaklaşık 20.000 kişiye dolaylı olarak katkı sunması hedeflenmiştir.

Üretim ve Büyüme Hedefi olarak 2025 yılına kadar maddi değeri yıllık ortalama 1.500.000.000,00 TL (Birmilyarbeşyüzmilyon TL) ve beş yılın sonunda ise toplam ciro en az 8.000.000.000,00 TL (Sekizmilyar TL) olacak şekilde üretim hedeflenmiştir.

Zeray Esil projemiz 2021-2025 dönemini kapsayan 5 yıllık stratejik planlamamız kapsamında başlatılan ve ulusal projeler üretme gayemizi pekiştiren ve 5 yıllık stratejik planlamamıza ulaşmamızda önemli bir proje özelliğindedir.

5 yıllık stratejik hedeflerimiz doğrultusunda;

Önümüzdeki Mart 2022 ayı içerisinde Kocaeli/İzmit/Çayırköy Dora Hill projemizin satış ve tanıtım lansmanı

Önümüzdeki Nisan 2022 ayı içerisinde Ankar/Etimesgut Future Deluxe City projemizin satış ve tanıtım lansmanı

Önümüzdeki Mayıs 2022 ayı içerisinde Kocaeli/Başiskele Dilasa Park projemizin satış ve tanıtım lansmanı

Çalışmalarımız devam edecektir. Böylelikle stratejik planlamamızda 2022 yılı için belirlemiş olduğumuz ortalama 1600 konut üretim hedefimizi de gerçekleştirmiş olacağız.

Ülkemizde son dönemlerde yaşanan zor ekonomik şartlara rağmen, Zeray ailesi olarak sorumluluk almaya devam edeceğiz, mücbir sebepler hariç olmak kaydı ile başarılı süreç yönetimimiz ile stratejik planlamamızda belirtilen projelerimizle ülkemiz ekonomisine katkı sunmaya devam edeceğiz.

Bugüne kadar 30’u aşkın projenin tamamlanmasında emekleri geçen, başta Yönetim Kurulu Başkanımıza, değerli icra kurulu üyelerimize, yöneticilerimize, tüm Zeray ailesi çalışanlarına ve tedarikçi taşeron paydaşlarına canı gönülden teşekkürlerimi sunarım.

Bugün bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen değerli çalışma arkadaşlarıma ve siz değerli katılımcılara da ayrıca teşekkür ederim.

Bilgilerinize Saygılarımla Sunarım,