Yunan Hükümeti Türk vatandaşlarında oldukça ilgi gösterdiği beş yıllık oturum izni sağlayan Altın Vize uygulamasını genişletti. Yunanistan'daki ekonomik kriz sebebiyle dibe vurmuş olan emlak piyasasını canlandırabilmek amacıyla bir uygulama geliştirdi.





 Yunanistan ev alana oturma izni... En az 250 bin Euro değerinde gayrimenkul satın almış olan üçüncü ülke vatandaşlarına altın vize yani beş yıllık oturum izni veriliyor. 





 Yunanistan’da Mülk Edinimi Yoluyla Oturma İzni Almak





 Yunanistan ve bazı ülkeler ev alma yoluyla farklı ülke vatandaşlarına oturma izni imkanı vermekte. Maliye ve Kalkınma Bakanlıklarının hazırlayıp sunduğu tasarı doğrultusunda yabancı vatandaşlarına minimum 250 bin Euro ve üzeri Yunanistan ev alana oturma izni verilmektedir. 





 250 bin Euro altında ev alımı yapan diğer ülke vatandaşları oturum izni başvurusunda bulunamıyor.





 Yunanistan toprakları üzerinde satın alınmış mülkün, evin kira en az 250.000 Euro değerinin olması gerekiyor.





 VADEYE GÖRE UZUYOR





 - Yunanistan bankalarına vadeli fonla minimum 400 bin Euro yatırmak. Kişi vade süresini uzattıkça, Altın Vize süresi de uzayacak. 





 - Minimum 3 yıl süreli ve en az 400 bin Euro değerinde Yunanistan devlet tahvili satın almak. 





 - Yunanistan merkezli bir şirkete minimum 400 bin Euro yatırım yaparak ortak olmak. 





 - Yunanistan’da faaliyette olan şirketlerden minimum 800 bin Euro değerinde hisse senedi almak.





 Sunulan bu önerinin birkaç ay içinde oylanması beklenirken diğer yandan tasarının amacı ekonomik canlanmayı sağlayacak yatırımcıları çekmek ve piyasanın ihtiyaçlarını karşılamak olarak belirtiliyor.





 Yunanistan’da Ev Satın Alma Yoluyla Oturum İzni Alma Prosedürü





 Mülk satın alan alıcının avukat ile birlikte vekaletname imzalaması gerekir. Kişi, avukatın kendisini temsil edebilmesi ve satın alma, satış sürecinde yetkili olması ve imzalar atabilmesi için yetkiyi avukata verir. Yunanca bilen bir tercüman ile birlikte vekaletname imzalanır ve tercüman imzasıyla birlikte de çevirinin gerçekliğini teyit edilir.





 Mülkü satın alan kişinin Yunanistan'da olmaması durumunda vekaletname kişinin ikamet ettiği ülkede de imzalanabilir. Apostil mührüyle de doğrulanıp daha sonrasında bu belge Yunanistan'a gönderilebilir. Birde vekâletnameye ek olarak vergi numarası verilmektedir. Yunanistan' da yaşayan 18 yaşını doldurmuş herkesin kendisinde ait vergi numarasının olması gerekmektedir.