Çok kısa önce İnnovia  4 Projesi Hakkında Yaptığımız haber bizi haklı çıkardı ve bugün itibarıyla Innovia 4 Projesi’nin gecikmesi ve artan maliyetler nedeniyle Innovia 4’te inşaat durdu.


Necmi Kadıoğlu ve Kadir Topbaş'ın Önderliğini yaptığı Esenyurt İlçesini Konut Mezarlığına düşürüp her ikisininde koltuklarını terk etmek zorunda kaldıkları ve geride bir sürü konut mağduru bıraktıkları binlerce mağdur Esenyurt planlarına onay veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimine seslerini duyurmak istedi.



Değerli İnnovia 4 Daire Sahipleri:

Yeşil GYO olarak şu an içinde bulunduğumuz olumsuz durum ile ilgili yaptığımız açıklamalara ek olarak şirketimiz tarafından yürütülen projelerde taşınmaz satışı yapılan tüm daire sahiplerini bilgilendirmek adına aşağıdaki açıklamalarda bulunmaktayım.

Öncelikle içinde bulunduğumuz durumla ilgili şahsi olarak derin üzüntü duyduğumun bilinmesini isterim. Yeşil GYO halka açık bir firmadır ve benim ortaklık payım %27’dir. Ortaklık payımın %27 olmasına rağmen Yeşil GYO’nun tüm banka borçları ve diğer taahhütlerine karşılık şahsi gayrimenkullerimin tamamını ipotek ettirmiş ve ayrıca şahsi kefaletimi vermiş vaziyetteyim. Dolayısı ile işlerin kötü gitmesi en fazla beni etkileyen ve tüm mal varlığımı riske atan bir durumdur.

Ancak benim için çok daha önemlisi bizim projemizden daire sahibi olan herkesin dairesini teslim almasıdır. Bu durumda 3 bine yakın insan var ve inanın bunların her biri benim için bir şeref meselesi haline geldi.

İnnovia 4’te satışların giderek azalması ve durmasına rağmen diğer şirketlerimin gelirlerini ve imkanlarını da sonuna kadar kullanarak 6.000 dairelik bu dev projeyi hız kesmeden tamamlamaya çalıştık. Daire sahiplerinin dairelerine kavuşması için elimizden gelen tüm gayret ve azmi gösterdik, göstermeye devam ediyoruz.

Şimdi mal varlıklarımızı satarak bu projeye kaynak aktarmaya çalışıyoruz, görüştüğümüz gruplar var; fakat daha kesin bir netice alamadık. Bununla birlikte devletimiz yeni bir kararname ile şirketlere ek kaynak verilmesi konusunda “Çerçeve Anlaşma” adı altında bir düzenleme getirdi. Bankalar ve finans kurumları bu anlaşmaya uymak zorunda, dolayısı ile biz de bu yeni düzenlemeden faydalanmak için başvuruda bulunduk.

Yeşil GYO sahibi olduğu varlıkların satışı ve sahsıma ait varlıkların satısından elde edilen gelirlerin GYO’ ya aktarılarak, Innovia 4’teki kalan daireler satılmasa dahi inşaatları devam ettirip tamamlanmasını planlıyorum, ve buna çalışıyorum.

İnnovia Esenyurt projesinde önceki etaplarda 9 bin konut gecikmesiz olarak teslim edildi, son 6 bin konut da teslim edilecektir.

Zamanlama olarak inşaatları tamamlama suresi 18 ay ile 24 ay arasında olmakla birlikte bu tamamen fonlama ile gerçekleşeceğinden dolayı önemli olan fonu yaratabilmektir.

Önümüzdeki bir yıl içerisinde ben bu fonu yaratabileceğimize ve yolumuza devam edebileceğimize inanıyorum. Burada bekleyebilen müşteriler kazançlı çıkacaklardır, parasını iade almak isteyenlerin ödemelerinde gecikme faizleri ile hesaplanarak ödenecektir. Her iki yöntem içinde zamana ihtiyacımız var, ben bu surenin en az 3 ay, en fazla bir yıl olacağını öngörüyorum.

Tekrar üzerine basarak ifade etmek istiyorum, bu projede kimse yatırımını kaybetmeyecektir, herkes ya dairesini ya da ödediği parayı fazlası ile geri alacaktır.

Mağduriyetinizi, sizlerin içinde bulunduğu zor koşulları anlıyor, ancak bizlere olan güveninizi kaybetmemenizi önemle rica ediyorum.

İçinde bulunduğumuz sıkıntılı koşulları en kısa zamanda atlatıp işimize devam edeceğimize olan inancımız tamdır, bu uğurda gösterdiğiniz sabır ve anlayış için teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum