Yeni yapılan konut projeleri yüksek fiyatlı olması nedeniyle ülkedeki yaşayan vatandaşların değil de yabancı yatırımcıların ilgi odağı oldu. Kendi ülkelerinde yabancılaşan Türk vatandaşları, yabancı yatırımcıların aldığı konutları alamaz hale geldiler. Vatandaşlara göre bunun iki nedeni var: birincisi gayrimenkullere biçilen yüksek fiyat, ikincisi ise yabancı yatırımcıların aldığı konutları satın almamak..





İstanbul ili bu
konuda başı çekiyor. Avrupa ve Anadolu Yakasında ki birçok konut projeleri
yabancı yatırımcılara uçuk fiyatta satılarak yüksek ciro elde ediliyor.





Bu durum ilerde gayrimenkul satın alacak vatandaşlar için büyük tehdit haline geliyor. Vatandaşlar artık yabancı yatırımcıların satın aldığı konutları tercih etmiyorlar. Kültürel olarak çok farklılıkların olduğunu düşünen vatandaşlar, çocuklarının geleceğinin sıkıntıya düşeceğini belirtiyorlar.





Birçok vatandaştan edinilen bilgilere göre  Türk yatırımcılardan biri; Esenyurt ilçesinde yoğun olan yabancı yatırımcılardan dolayı bu ilçeden konut almak yerine, yabancıların daha az olduğu konutları satın almayı tercih ediyorlar. Aynı apartmanda birlikte yaşayacak kültüre sahip olmadıklarını söyleyenler, bu durumda ‘’bu konut projelerini artık tercih etmeyeceğiz yabancılar artık kendi ülke vatandaşlarıyla yaşasınlar’’ diyerek konu hakkındaki şikayetlerini dile getirdiler.