Emlakçılık mesleği yıllardır sıkıntıdan kurtulamadı ve bu sıkıntı emlakçılık kanunu çıkınca düzelecek diye bekleyen binlerce emlakçı maalesef beklediği umut ettiği yasalar çıkmadı bu yetmiyormuş gibi emlakçılık mesleğini kaybetmek üzereler.


Başta konut projeleri olmak üzere sağlık, alışveriş ve ticaret alanında Türkiye'de ciddi yatırımlar yapan Arap yatırımcılar gayrimenkul alanındaki hakimiyetini her geçen gün artırmaya devam ediyor

Yurt dışı satışları artık İstanbul, İzmir , Antalya ve Bodrum başta olmak üzere  yoğun olarak gayrimenkul alımına yönelmesi üzerine, söz konusu yerlerde emlakçılık yapmaya başlayan yabancı uyrukluların sayısı da giderek artış göstermeye başladı.

Şirket kuran her yabancı bu mesleği rahatça yapıp yabancı satışları gerçekleştirerek bırakın %2 gibi oranları bunun 10 kat daha fazla hizmet bedeli alarak gayrimenkul satıyorlar.

Kısa zamanda Arapların Türkiye'deki müteahhitler ve emlakçılarla yarışabilir hale geleceğini söyleyebiliriz"

Bütün yeni proje üreten inşaat firmaları yabancı satışlara %10 komisyon ödeyerek ileride konut sektöründe büyük sıkıntılar çıkaracak satış işlemeleri yaparak sürdürebilirlik olamağını ortadan kaldırmış oluyorlar .

Pahalı ürün satarak kendilerine zarar verdiklerini umursamıyorlar yabancı alsın çok pahalı satayım nasıl olsa dolarları var diyerek yabancı müşteri getiren emlak şirketlerinin iştahını kabartıyorlar yüksek rakam komisyon alan bu emlak şirketleri Türkiye'de yeterlilik belgesi olmadan Emlakçılık yaparak Türkiye'de Hizmet veren binlerece emlakçının rızkıyla alay edercesine ayda dört villa sattık şu kadar kazanç sağladık ve bunların hiç birinin gelir vergisini ödemedik der gibi .

Emlakçılar odası ve Ticaret odaları hiç bir şekilde Türk emlak şirketlerinin sadece aidat alarak gelirlerine gelir katarken yasalar karşısında hiç bir şey yapamaz durumdalar.