Koronavirüs tedbirleri kapsamında evde geçirdiği zamanı verimli değerlendirmek isteyenler, yaşam alanlarını geliştirmeye yöneldiler. Ev tadilat hizmetleri alanında talepleri inceleyerek 2021 yılının mayıs ayına ait verileri paylaştı. Havalar güzelleştikçe evlerinde konfor alanları yaratmaya çalışanların geçtiğimiz sene en çok talep ettiği hizmetlerden biri cam balkondu. Bu sene ise evlerinde vakit geçirenlerin en çok tercih ettiği hizmetlerden biri teras kapama oldu.

Mayıs ayının yıldızı teras kapama hizmetleri

Bu yıl mayıs ayının en çok dikkat çeken servisi, teras kapama hizmeti oldu. Bu ay teras kapama talepleri geçtiğimiz nisan ayına göre %118 artarken, geçen senenin mayıs ayına kıyasla %101, 2019 yılının mayıs ayına göre ise %537’lik bir talep artışı gerçekleştiği görülüyor.

Veriler incelendiğinde, gelen taleplerin %45’i 15 ila 20 metrekarelik teras alanlarının kapatılmasını, cam yüksekliğinin ise 1 ila 2 metre arasında olmasını içeriyor. Kullanıcıların %8’inin ise açılır kapanır bir teras sistemine yöneldiği görülüyor.

Yeni dünya düzeninde çalışma masası ihtiyaç haline geldi

Bu yılın ilk beş ayında, %212 artış ile en çok masa yapımına ilgi gösterildiği görülüyor. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre ev tadilat hizmetlerinde diğer dikkat çeken talepler arasında, %65 artış gösteren mutfak dolabı yapımı, %178 oranında artan hazır rulo çim, %136 oranında yükselen bahçe düzenleme ve %109 oranında artış gösteren oda kapısı yapımı talepleri öne çıkıyor.