Şeffaf bir piyasada bilinçli alıcıların vereceği rekabetçi tekliflerle bir gayrimenkulün piyasa değerini bulabileceği düşüncesi üzerine kurulan Tapu.com, alıcıların daha hızlı ve daha doğru karar almasını sağlayan bilgi ve fiyat şeffaflığını sunmaya devam ediyor.

Akademi ve iş dünyasının birlikteliğinden doğan proje

Tapu.com olarak hedeflerinin Türkiye'deki gayrimenkul teknolojileri alanındaki gelişmeleri hızlandırmak olduğunun altını çizen Tapu.com Ürün Yönetimi Direktörü Zafer Sever, “Özyeğin Üniversitesi'yle birlikte gerçekleştirdiğimiz projemizin algoritmalarının kodlanmasına devam etmekteyiz. Bu işbirliği akademi ve iş dünyasının birlikteliğinden doğduğu için ayrıca daha da büyük bir önem taşıyor. Projenin altyapısının geliştirilmesi aşamasında bizlere destek olan akademisyenlerin de dahil olduğu projemizin somut faydalar üreteceğini düşünüyoruz. Projemizle, veri analitiği konusunda kendisini geliştirmek isteyen insan kaynağına yeni bir alan sunarken, gerçek gayrimenkul alıcı ve satıcılarının kullanımına sunarak onların da hayatlarında fark yaratmayı amaçlıyoruz.” dedi. 

Öğrenebilen öneri motoru

Özyeğin Üniversitesi işbirliğiyle geliştirilmeye devam eden gayrimenkul öneri motoru sayesinde alıcıların daha isabetli gayrimenkul alternatiflerine ulaşması hedefleniyor. Öneri motoru, alıcıların satın almak istedikleri mülkle ilgili alıcılardan farklı özelliklerdeki bilgileri toplayarak piyasada satılık gayrimenkullerin içinden alıcıya en uygun olanlarını sunacak. Alıcı adaylarının sunulan önerilere verdiği olumlu ve olumsuz geri bildirimlerden öğrenerek kendisini güncelleyen ‘öneri motoru’ alıcıların hayalindeki mülke daha hızlı ulaşmasını sağlayacak. Birinci fazı bitirilen projenin, 2022’de son kullanıcılar tarafından test edilmesi planlanıyor.