Bugüne kadar yurt dışındaki ilk temsilciliği Almanya’nın Berlin şehrinde bulunan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yurt dışında 5 temsilciliği daha faaliyete geçirme aşamasına geldi.





Anadolu Ajansı’na açıklamalarda bulunan Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, Fransa ve Belçika ile birlikte üç Arap ülkesinde temsilcilik açmak için hazırlıkların tamamlandığını belirtti.





Yaklaşık üç yıl önce Berlin’de ilk temsilciliklerini açtıklarını belirten Adlı, Dışişleri Bakanlığı ile hangi ülkelerde temsilcilik açılacağı konusunda mutabakat sağlandığını ve temsilciliklerin gerekli kadrolar sağlandıktan sonra açılacağını ifade ederek “Fransa, Belçika ve Arap ülkelerinin de içinde bulunduğu 5 ülkede temsilcilik açacağız. Şu anda 5 ülke netleşti, geriye kalan ülkelerle ilgili çalışmalarda devam ediyor. Hem ülkeler arasındaki ilişkiyi hem de mekansal sorunların çözülmesi hedefliyoruz. Temsilcilikler elçilik bünyesinde hizmet vereceği için çalışmaları Dışişleri Bakanlığıyla müşterek yürütüyoruz.” dedi.