Önümüzdeki bir buçuk yıl içinde yaklaşık 7.500 konut ve iş yerini teslim etmeye hazırlanan Sur Yapı, Türkiye’de bir ilke imza atarak sadece taksitle ödemeli yeni bir kampanya başlattı. Tüm Sur Yapı projelerinde geçerli olan kampanya peşinatsız, ara ödemesiz, 0.69 vade oranıyla ve 3.000 TL’den başlayan sabit taksitlerle ev alma fırsatı sunuyor.





Türkiye’nin en büyük gayrimenkul portföyüne sahip firması Sur Yapı, 40 bin Sur Yapılı’nın hikayelerine yenilerini eklemek için yeni bir kampanyayı hayata geçiriyor. Türkiye’de bir ilk olan kampanya, peşinat ve ara ödeme olmadan sadece taksit ödeyerek ev almayı mümkün hale getiriyor.





%15 indirimle peşinatsız, ara ödemesiz sadece taksitli ödeme modeli





Kampanya kapsamında öncelikle yüzde 15 indirim uygulanıyor. Daha sonra ev tutarının yüzde 50’lik kısmı için 180 ayda 0.69 vade ile banka kredisi kullandırılıyor. Kalan yüzde 50’lik kısım içinse Sur Yapı bünyesinde 120 ayda 0.69 vade ile sabit taksitlerle ödeme imkanı sunuluyor. Böylece konut alıcısı sadece taksit ödeyerek ev sahibi olabiliyor.





Türkiye’de ilk kez uygulanıyor





Kampanyayla ilgili bilgi veren Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, “Sur Yapı olarak sektörde her zaman öncü olmaya gayret ettik. Bu kampanyayla da bir ilki gerçekleştiriyoruz. Merkez Bankası’nın faiz indirimleriyle başlattığı ve kamu bankalarının devam ettirdiği süreci destekleyen, talep ve arzı buluşturacağına inandığımız bir kampanya hazırladık. Aylık taksit ödeme gücüne sahip ancak peşinat ya da ara ödemelere takılan bir kesimin konut sahibi olmasını kolaylaştırıyoruz. Türkiye gibi genç nüfus kitlesine sahip bir ülkede doğal bir talep zaten var. Bu kampanyayla geniş kitlelerin talebini karşılamayı planlıyoruz” dedi.





Ayda 3.000 TL’den başlayan taksitlerle





Elmas sözlerine şöyle devam etti, “Türkiye’de ilk defa tamamı taksitlerle ödenebilecek bir planla kampanya yapıyoruz. Örnek olarak liste fiyatı 563 bin TL olan 2+1 bir daireye öncelikle yüzde 15 kampanya indirimi yapıyoruz. İndirimli satış fiyatı 478.550 TL oluyor. Bunun yarısı için 180 aya varan 0.69 vade ile banka kredisi kullandırıyoruz. Bankaya ödenecek taksit 2.325 TL oluyor. Geri kalanını ise 120 ayda 0.69 vade oranı ile taksitlendiriyoruz. Sur Yapı taksiti de 2.939 TL oluyor. 120 ay boyunca toplam taksit tutarı 5.264 TL. Böylece peşinatsız, ara ödemesiz ev sahibi olma fırsatı sunuyoruz. Üstelik 120 ayda Sur Yapı ödemeleri tamamlandıktan sonra kalan 60 ayda sadece banka ödemeleri gerçekleştiriliyor. Yani 120 ay sonrasında müşteri taksiti 5.264 TL yerine 2.325 TL’ye düşüyor” şeklinde konuştu.





Kampanya tüm Sur Yapı Projeleri’nde geçerli





Sur Yapı’nın tüm projelerinde kampanyadan yararlanmak mümkün. İstanbul’un 9 ilçesinde devam eden ve satışta olan 12 proje bulunuyor;





Avrupa Yakası’nda Kağıthane’de Tempo City, Topkapı’da Topkapı Evleri, Ispartakule’de Bahçeyaka, Bahçekent’te Semt Bahçekent, Anadolu Yakasında da Sancaktepe’de Lavender ve Muhit, Sultanbeyli’de İlkbahar 1-2. Etap ve Gölbahçe Evleri, Koşuyolu’nda Excellence, Ümraniye’de Exen İstanbul ve Şehir Konakları, Maltepe’de YeşilMavi projeleri yer alıyor.





Türkiye’nin mega projesi Sur Yapı Antalya’da bir ilk





Sur Yapı’nın 8 milyar TL yatırımla geliştirdiği Sur Yapı Antalya Projesi de yeni kampanyaya dahil edildi. İlk etabının kaba inşaatının tamamlandığı ve diğer iki etabının da aynı anda devam ettiği projede, 6.417 bağımsız konut ve iş yerinin teslimleri için artık sona yaklaşıldı. İlk faz tesliminin 2019 sonunda başlayacağı Avrupa’nın en büyük kentsel dönüşüm projesi olma özelliğini taşıyan Sur Yapı Antalya Projesi, 19 bin bağımsız bölümden oluşuyor.





Kampanya kapsamında 60 metrekare 219 bin TL’lik 1+1 dairenin %80 lik kısmı için 180 ayda 0.69 vade ile bankaya aylık 1.703 TL ödeme yapılıyor. Kalan %20 lik kısım için ise 120 ayda Sur Yapı’ya 0.69 vade ile aylık 538 TL şeklinde ödeme yapılıyor. 120 ay boyunca toplam taksit tutarı aylık 2.241 TL olarak ödeniyor. Üstelik 120 ayda Sur Yapı ödemeleri bittikten sonra kalan 60 ayda sadece bankaya olan taksit ödenmeye devam ediyor. Yani 120 ay sonrasında müşteri taksiti 2.241 TL yerine 1.703 TL’ye düşüyor” şeklinde konuştu.





Hemen taşınmaya müsait evlerde büyük fırsat





Sultanbeyli’de İlkbahar 1. ve 2. Etap, Ümraniye’de Exen İstanbul ve yeni teslimleri başlayan Sancaktepe’de Lavender projelerinde kampanya kapsamında peşinat ve ara ödeme yapmadan hemen taşınma ve sadece taksit ödeme imkanı sunuluyor.





Alternatif ödeme planı





Kampanya kapsamında sunulan tamamı taksitli ödeme seçeneği dışında alternatif ödeme planı da sunuluyor. Buna göre de öncelikle %15 kampanya indirimi yapılıyor. Başta hiç peşinat alınmazken, peşinat 1 yıl öteleniyor. 12, 24, 36, 48 ve 60’ıncı aylarda peşinatı 5 eşit taksitte ödeme seçeneği sunuluyor. Ev bedelinin kalan kısmı için ise 0.69 vade ile 180 ay da banka kredisi olarak ödeniyor.





1,5 yıl içinde 7.500 konut ve iş yeri teslim edilecek





Teslim performansıyla güven veren Sur Yapı, 40 bin Sur Yapılı’nın hikayelerine yaklaşık 7.500 hikaye daha eklemeye hazırlanıyor.Anadolu Yakasının en çok prim yapan ilçelerinden Sancaktepe’de bulunan Lavender’de 535 konut ve 59 dükkanın teslimlerine geçtiğimiz günlerde başlandı. Sultanbeyli’de yer alan Gölbahçe Evleri’nde 227 konut ve 5 dükkan ile ilk fazın 2019 sonunda teslimine başlanacak olan Antalya Projesi’nde 6.417 konut ve iş yeri olmak üzere yaklaşık 7.500 bağımsız bölüm önümüzdeki bir buçuk yıl içinde teslim edilecek.