PropertyTR Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Boz; sosyal medya platformlarının, gayrimenkul pazarlamasına etkisini, yazdığı kitabında açıklarken; sosyal medyanın gücünü ve sunduğu avantajlarını da kitabında dile getiriyor.

Gayrimenkul sektöründe, pazarlama söz konusu olduğunda, eğrinin önünde olmak oldukça önemlidir. Mesajınızı yaymanın en yeni yolu sosyal medyadır. Emlak pazarlaması başarısı için, sosyal medyayı nasıl kullanacağınız bilmekle, işinize daha fazla göz atabilir ve satışlarınızı artırabilirsiniz.

Mülkünüzü Pazarlamak İçin Sosyal Medyayı Kullanın

Geçmişte insanlar satılık ya da kiralık ev bulmak için, basılı medyayı kullanırdı. Günümüzde ise insanlar, sosyal medyayı ve bloglar gibi diğer çevrimiçi kaynakları kullanmaya başladı.

PropertyTR Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Boz; Sosyal Medyanın Gayrimenkul Pazarlamasına Etkisi adlı kitabıyla, yeni pazarlama taktiğinin, emlak uzmanları ya da bir ev satın almak ya da kiralamak isteyenler için, ne kadar faydalı olduğunu keşfetmenize yardımcı oluyor.

Dijital ve Geleneksel Yöntemler Arasında Optimal Denge

Yapılan araştırmaya göre internet kullanıcılarının yarısından fazlası, satın almakla pazarlamasının zor bir iş olmasının yanında, sosyal medyada müşteri memnuniyetsizliğine ve kötü yorumlara yol açacak hatalar yapmak da o kadar kolay oluyor.

Luna Yayınları içinde çıkan Yusuf Boz’un kitabında; dijital ve geleneksel yöntemler arasında optimal denge kurulurken, sosyal medyayı kullanmanın faydaları ve nasıl yapılması gerektiği de anlatılıyor.

Sosyal Medya İnsanların Ev Bulma Şeklini Değiştiriyor

Geleneksel yöntemlerden çok ayrı şekilde; sosyal medya platformlarında, gayrimenkullerin resimlerinin bulunması, insanların ev alırken ya da kiralarken, nasıl tercih yapabileceklerini de kolaylaştırıyor.

İnsanlar geleneksel olarak emlak ofisine giderek, emlakçılarla mahalle mahalle dolaşarak ev ararken; günümüzde her şey parmakların ucunda gerçekleşiyor. Her zamankinden daha farklı olarak insanlar sosyal medya ağlarını kullanarak birçok özelliği aynı anda görebiliyor.

· Evin m2 ölçüsüne göre ev aranabiliyor.

· İstenilen fiyat aralığında ev arayışına geçilebiliyor.

· İstenilen mahalle ya da sokakta ev arayışı yapılabiliyor.

· Yatak odası ve banyo sayısı da isteğe bağlı aranabiliyor.

Sosyal medya platformlarında, teknolojinin de sayesinde istenilen kriterlerde çok kısa sürelerde ve yerinizden kalkmadan, birkaç tıklama sayesinde ev bulmak çok daha kolaylaştı.

Yusuf Boz, yazdığı kitabında sosyal medyanın pazarlama yöntemlerine etkisini de anlatarak, sadece müşterilerin değil, emlakçıların da işlerinin daha kolaylaştığını gözler önüne seriyor.

Emlakçılar, Mülkleri Pazarlamak İçin Sosyal Medyayı Kullanıyor

Emlakçılar; çok uzun yıllardır, sosyal medyayı kullanıyor. Artık bir listeyi piyasaya çıkarmadan önce evleri sergilemek ve alıcılarla bağlantı kurmak için, platformları her zamankinden daha fazla kullanıyorlar.

Bunun yanında birçok kişi, bir emlak firmasıyla iletişime geçmeden önce, çevrimiçi araştırma yapmakta ve insanlar mükemmel evi bulmak için ilk adım olarak Facebook ya da Instagram’ı kullanmaktadır.

Sosyal medya, emlak profesyonellerinin potansiyel müşterileri bulmak ve çekmek için, kullanabilecekleri en güçlü araçlardan biri olmasıyla birlikte; bu stratejilerin gerçekte nasıl çalıştığını bilmek ve buna göre hareket etmek gerekir.

Pazarlama İçin Sosyal Medya Kullanma Konusunda Düşünceler

PropertyTR Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Boz’un kitapta belirttiği pazarlama için sosyal medya platformlarının birçok artıları ve aynı zamanda eksileri de bulunuyor. En popüler sosyal medya sitesi, kişi ya da şirket içeriklerine, arkadaşlarınıza ve takipçilere paylaşma fırsatı sunan Facebook platformudur.

Ancak sosyal medyanın bir eksisi, gönderilerin kimin tarafından görüleceğini bilmemektir. Bunun yanında Yusuf Boz kitabında; bazı insanların sosyal medyanın bir işletmeyi pazarlamanın en iyi yol olduğuna inandığını ancak bazılarının da keşfedilecek çok fazla pazarlama yolu olduğu için, bunun zamana ve çabaya değmediğini savunduğunu anlatıyor.

Facebook, Twitter ve Instagram Önde Geliyor

Evinizin pazarlanması, satış sürecinin önemli bir parçasını oluşturuyor. Mülkü tanıtmanın ve pazarlamanın birçok yolu olduğunu kitabında anlatan Yusuf Boz; en popüler yöntemlerin sosyal medya platformları olduğunu da dile getiriyor.

Facebook, Twitter, Instagram başta olmak üzere, diğer sosyal medya sitelerinde dolaşan birçok kişi, mülkünüzün pazarlanmasında size potansiyel müşteriye ulaştıracak harika bir yol olduğu da anlatılıyor.