Fatih'te tapu Müdürlüğüne web tapu üzerinden başvuru yapan kişi sahte düzenlenmiş evraklarla  15 milyon TL tutarında bir gayrimenkulün satışını gerçekleştirmek amacıyla işlem başlattı. Yapılan araştırma sonrasında evrakların sahte olduğu belirlendi. Tapu dolandırıcılığına ilişkin operasyon başlatan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü harekete geçti.

Fakat tapu memurları gayrimenkulle ilgili 25 senedir vergi ödemesi bulunmadığı için şüpheli gördükleri bu işlem için satışı durumunu incelenmeye başlandı. Yapılan araştırma sonrasında evrakların sahte olduğu belirlendi. Bu sebeple Mülkünüzü takip ederek sürekli her yıl düzenli olrak vergilerini ödeyerek mülkünüzü bu şekilde takip etmiş olursunuz.

Tapu memurlarının durumu polise bildirmesinden sonra Mali şubenin de peşinde olduğu öğrenilen dolandırıcılık şebekesinin üyesi olan 14 kişi yakalandı. Aralarında tapu çalışanlarının da yer aldığı o suç örgütüyle çalışma yapıldı. 

Sahte vekaletname, belge ve tapu sahiplerine benzeyen dublör kullanan şebekenin eylemleri de polis ekiplerince an be an izlendi. Şüphelilerin Sarıyer'de bir arsa satışı için harekete geçtiği fakat başarısız oldukları belirlendi. Fatih ve İstanbul dışında da dolandırıcılık hazırlığında olduklarına dikkat çekilen şüpheli 15 ismi tespit eden mali polis bu sabah tekrar harekete geçti.

Aralarında 4'üncü sınıf bir emniyet müdürünün, tapu ve noter çalışanlarının da yer aldığı 15 şüpheli gerçekleştirilen operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan emniyet müdürünün bir şubede müdür yardımcısı şeklinde görev üstlendiği ortaya çıktı.